RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medaljen glapp

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bra storslalåm av Aksel Lund Svindal, men det holdt ikke til medalje. I stedet fikk Østerrike noe annet enn doping å tenke på.

SESTRIERE/OSLO (TV 2 Nettavisen): Aksel Lund Svindal klarte ikke å forbedre sjetteplassen fra første omgang, og endte til slutt 1,06 bak Benjamin Raich. Østerrikeren kjørte seg opp fra femteplass til OL-gull med en kanonomgang i finalen.

Raich ga dermed Østerrike noe annet enn doping å tenke på.

Raichs første OL-gull
Gullet var 27-åringens første i OL-sammenheng. Raich vant bronsemedalje i både slalåm og kombinasjonen i Salt Lake i 2002. Han har også to VM-gull, begge fra Bormio i fjor, der han vant i både slalåm og kombinasjonen.

- Da jeg så hvor fort Raich kjørte, skjønte jeg at det ikke ville bli noen medalje. Jeg gjorde en bra konkurranse, men det holder ikke, sa Lund Svindal til NRK.

Raich, som fyller 28 år tirsdag om en uke, ledet også kombinasjonsrennet i forrige uke helt til han kjørte ut i andre slalåmomgang.

Kjus langt etter
Franskmannen Joel Chenal kjørte inn til sølvmedalje mandag, mens Hermann Maier endte på bronseplass.

Kanadieren Francois Bourque lå 34 hundredeler foran Raich før finaleomgangen, men klarte ikke å gjenskape den imponerende førsteomgangen. Bourque måtte ta til takke med fjerdeplass, hele 92 hundredeler bak den olympiske mesteren.

Lasse Kjus endte på 18. plass og Bjarne Solbakken på 20. plass, mens Kjetil Jansrud brakk tommelen i første omgang og foretrakk sykehuset framfor alpinløypa i Sestriere i ettermiddag.

Vanskelige forhold
Aksel Lund Svindal lå bare 49 hundredeler bak kanadieren Francois Bourque etter første del av storslalåmrennet. Det var heller ikke mer enn 27 hundredeler opp til Hermann Maier og Fredrik Nyberg, som delte tredjeplassen.

Lund Svindal gjorde en feil både helt øverst og helt nederst i løypa, og ville sannsynligvis kjørt inn til bestetid i første omgang uten disse.

- Jeg tapte mindre enn jeg trodde på den feilen jeg gjorde i det øverste partiet. Men det var vanskelig å kjøre i dag. Det var høy fart i toppen, og et vanskelig underlag med en miks av knallhard is og bløt snø underveis, sa Lund Svindal til TV 2 Nettavisen før finaleomgangen.

Hele 34 mann kjørte ut i første omgang, mens 26 av 29 løpere kom til mål i finaleomgangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere