RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medaljen røk for Tufte

FJERDEPLASS: Olaf Tufte ble nummer fire i VM.
FJERDEPLASS: Olaf Tufte ble nummer fire i VM. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Endte på fjerdeplass i VM-finalen.

Olaf Tufte rodde inn til 4.- plass i VM-finalen i singelsculler søndag. Nordmannen ble slått med nesten sju sekunder av vinneren, Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Sølvet gikk til Mahe Drysdale fra New Zealand, mens litauiske Mindaugas Griskonis tok bronse. Etter de første 500 meterne av konkurransen lå Tufte i bane 1 som nummer fire. Nordmannen holdt et godt tempo, men halvveis i konkurransen falt han ned til en femteplass. Ved den siste målingen lå den norske veteranen fortsatt som nummer fem, men på de siste 500 meterne jobbet han seg opp og rodde i mål til fjerdeplass på tida 7.03,74. Synek vant på 6.54,76.

Søndagens finale var Tuftes første i VM på fire år, og han har ikke tatt medalje i et verdensmesterskap siden bronsen i München i 2007. Det er derimot ikke hans siste internasjonale medalje, ettersom han tok gull under OL i Beijing i 2008, og bronse under europamesterskapet tidligere i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere