Gå til sidens hovedinnhold

- Medaljer er det viktigste

Men det er ikke bare derfor Usain Bolt er i Norge.

Usain Bolt er litt usikker, men mest av alt gleder han seg til 200-meteren på Bislett torsdag kveld. Respekten for publikum får ham til å gi alt.

- Dette blir den første 200-meteren min i år, og jeg kan love deg og alle andre at jeg skal løpe så fort jeg kan. Jeg skal gi det beste jeg har i dette løpet. Det blir også den første 200-meteren min på ganske lang tid, så jeg må innrømme at jeg er litt spent på løpet, sier Usain Bolt til NTB.

Han skal møte, blant andre, det norske håpet Jaysuma Saidy Ndure. Det er ikke ventet at Ndure kan ta opp kampen med Bolt, i alle fall ikke når det er snakk om seieren i løpet, men kanskje kan planetens raskeste mann dra «Jays» fram til en virkelig topptid.

- Bislett er blant de beste banene jeg løper på. Atmosfæren er fantastisk, og banen gir meg energi. Det er derfor jeg kommer tilbake år etter år. Publikum gir meg også ekstra energi, sier Bolt.

Hardt arbeid
Jamaicaneren Bolt er uten tvil en av de aller mest populære og berømte idrettsstjerner i vår tid. Men han har vært flink til å holde beina godt planen på jorda.

- Hvilke menneskelige egenskaper er viktigst for deg?

- Jeg setter respekt veldig høyt, både respekt for andre mennesker, men også respekt for meg selv og det jeg driver med. Dessuten er jeg opptatt av at folk som vil oppnå noe, må jobbe hardt for å nå målene sine, og jeg kan fortelle deg at jeg jobber knallhardt hver eneste dag, svarer Bolt på spørsmålet fra NTB.

Han er i Oslo først og fremst for å løpe 200 meter torsdag kveld, men ved siden av at han har ordnet med lukkede treninger for seg selv både tirsdag og onsdag på Bislett, skal han også gjøre en jobb for Røde Kors og kampen mot malaria.

Derfor blir Bolt å se i Spikersuppa tirsdag ettermiddag, før han må fare av gårde til jordbærselskapet i den russiske ambassaden i Oslo.

Medaljer viktigst
- Løpingen min er jobben min, så det er klart det er mest viktig å løpe fort, he he, og selvsagt vinne medaljer. For å være helt ærlig, og det skal jeg være, må jeg vel innrømme at å vinne medaljer er det viktigste, sier Usain Bolt.

Han har lenge snakket om at det ultimate målet hans er å bli en legende, og nå er han på veldig god vei til å bli det. Mange vil vel si at han er en legende allerede, men Bolt vil gjerne vinne doble OL-gull også i Rio de Janeiro i 2016-OL, før han for alvor vil kalle seg legende.

Målet hans er i alle fall å være den dominerende sprinteren i verden fram til og med OL i Rio, og etter det er det slutt.

- Hvorfor kommer du stadig tilbake til Oslo og Bislett? Det er tredje året på rad nå.

- Jeg liker meg veldig godt i Norge. Oslo er en herlig by som jeg bare må like. Derfor kommer jeg tilbake om og om igjen, sier Usain Bolt. (©NTB)

Kommentarer til denne saken