Gå til sidens hovedinnhold

- Medaljetoget har gått

NADDERUD (TV2 Nettavisen): Onsdag var Martin Andresen banens beste i privatlandskampen mot Skottland. Søndag var både han og Stabæk tilbake i hverdagen.

STABÆK-MOLDE 1-1: - Nå har medaljetoget gått, hevder Andresen etter uavgjort mot Molde.

Etter onsdagens landskamp mot Skottland var han på alles lepper. Mot Stabæk kom hverdagen - som den alltid gjør. Andresen klarte ikke å sette sitt preg på begivenhetene.

Se her for kampfakta og spillerbørs

- Vil vinne noe med Stabæk

Men likevel: Andresen har gjort en svært god sesong for Stabæk. Og det til tross for at Stabæk har slitt denne sesongen, og ikke nådd målsetningen om å hevde seg helt i toppen. Stabæks kaptein har et år igjen av kontrakten med Stabæk, men til tross for motgangen har han ikke noe ønske om å se seg om etter en annen klubb.

- Jeg vil vinne noe med Stabæk, kommer det kontant fra Andresen.

- Er det realistisk med det laget dere har i dag?

- Vi må sette oss ned etter sesongen og evaluere hva som har skjedd denne sesongen. Så får vi bli enige om en målsetning. Vi må se på hva Stabæk skal være. Det er jo viktig at mine ambisjoner står i stil med klubbens ambisjoner, kommenterer 26-åringen.

- Vi må tenke på å overleve

I likhet med Stabæk har Molde ambisjoner om å kjempe om medaljene i Tippeligaen. Per dags dato ligger Molde på en 9. plass og det ser slett ikke ut til at moldenserne vil prege medaljestriden.

Og Molde-trener Odd Berg innrømmer at fokuset ikke lenger er på medaljer.

- Vi må tenke på å overleve. Tabellen lyver ikke, sier en lettere hissig Molde-trener.

Berg mener årsaken til at Molde har slitt denne sesongen er ganske åpenbar.

- Når vi produserer så mange sjanser uten å score vet jeg nesten ikke hva vi skal gjøre. Jeg tror jeg telte elleve mer eller mindre gode sjanser, og vi scorer bare et mål. Vi har trent mye på dette, men det virker ikke som det hjelper i kamp, sier en oppgitt Berg.

Stabæk på spillerjakt

Christian ”Chippen” Wilhelmson forlot Stabæk tidligere denne sesongen, etter å ha vært svært sentral på Stabæks lag. Trener Gaute Larsen innrømmer at Stabæk for øyeblikket ikke har noen i stallen som kan fylle rollen ”Chippen” hadde. Nå er Stabæk på jakt etter en ny spiller med gode offensive kvaliteter.

- Vi mangler en spiller som kan skape noe alene, sånn som ”Chippen” gjorde. Vi er gjeldsfrie nå og har har satt av midler til spillerkjøp innen utgangen av denne måneden, sier Larsen.

- Thomas Finstad har vært spiss denne sesongen. Mener du at han mangler de kvalitetene du nevner her?

-Thomas er en spiller som er veldig god til å true bakrommet. Når lag spiller veldig kompakt defensivt slik som Molde gjorde i dag, blir Thomas litt sårbar.

Molde-trener Odd Berg irriterte seg over alle sjansene Molde misbrukte, og Gaute Larsen innrømmer at Molde fort kunne fått med seg tre poeng hjem.

-Sånn som kampen utviklet seg så er vi heldige som får med oss et poeng, konstaterte Larsen.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin