Silje Norendal fikk ikke så mye ut av OL som både hun og mange tilhengere håpet på. Kongsbergjenta slet med både nervøsitet og det å venne seg til den noe uvante banen i Sotsji.

Norendal tok seg videre til finalen aller siste forsøk, men maktet ikke å bygge videre på det siste runnet i semifinalen. Til slutt ble det en 11.-plass i søndagens slopestylefinale.

Prestasjonen bar preg av at 20-åringen ikke var i nærheten av det samme nivået som da hun vant gullet i prestisjetunge X Games for drøye to uker siden.

Men Norendal er ikke helt glemt i OL-byen av den grunn.

«Snowboarddronningen»
Den italienske storavisen La Repubblica har mandag lagt ut en bildeserie som utelukkende handler om den norske brettkjøreren. La Repubblica hadde ifølge en undersøkelse fra 2011 det største opplaget av samtlige papiraviser i Italia.

Her presenteres hun nemlig under overskriften «La regina dello snowboard Silje Norendal è la più bella», eller «Snowboarddronningen Silje Norendal er den vakreste» oversatt til norsk (med begrensede kunnskaper i italiensk, red. anm.).

På avisens facebookside får Norendal omtalen «Atleta pluripremiata e bellezza mozzafiato», som tilsvarer «Medaljevinnende atlet og en storslått skjønnhet» på norsk.

Foruten blinkskudd fra de pågående 22. olympiske vinterlekene, har mediegiganten også lagt til en rekke andre bilder, blant annet fra ulike sosiale medier.

Også andre steder deles det fotografier av den norske skjønnheten.

Twitterkontoen TheSportBible, en populær britisk twitterside som følges av nesten 600.000 brukere, la mandag ut et bilde av Norendal (som for øvrig også er knipset av Nettavisen og Simen Lønning).

TheSportsBible har fått svært god respons på tweeten fra følgerne.

Også hos den engelske avisen Daily Mirror har man merket seg Silje Norendal.

Der trekkes den norske jenta fram - sammen den amerikanske bobkjøreren og hekkeløperen Lolo Jones, og en rekke av vertnasjon Russlands kvinnelige deltakere - som de mest sexy stjernene i Sotsji-lekene.

20-årige Silje fra Buskerud har tydeligvis satt spor i OL-minnene til folk, også utenfor Norges grenser.

HTML EMBED