*Nettavisen* Sport.

Medieavtale snart i boks

Foto: Lysberg Solum (Scanpix)

NFF og NTF enige om prinsipper for ny medieavtale.

06.01.07 10:54

Det ligger an til en historisk avtale mellom Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Tippeligaforbund (NTF).

Det skriver NNFs Roger Solheim i en pressemelding.

Partene har stridet om rammevilkårene seg imellom i lang tid. Den nye avtalen vil imidlertid sikre norsk fotball forutsigbare og gode utviklingsmuligheter i mange år fremover.

- Signalene fra klubbene er utelukkende positive, og det vil forundre meg om vi ikke kommer til enighet. Dette kan bli et historisk samarbeid, sier NTF-direktør Kjetil Siem.

Oppretter eget selskap
NFF og NTF legger nå opp til at det skal opprettes et eget selskap som skal selge medierettighetene på vegne av en samlet fotballorganisasjon. I tillegg er det enighet om å øremerke midler til ulike prosjekter og tiltak for utvikling av toppfotballen.

Styret i Norges Fotballforbund hadde saken til drøfting 4. januar, og NTF hadde saken opp på sitt medlemsmøte 5. januar.

Positiv Kåfjord
Fotballpresident Sondre Kåfjord er full av lovord om den nye konstruksjonen.

- Dette gir oss en forutsigbarhet som gjør det mulig å tenke langsiktig på alle viktige satsingsområder som barne- og ungdomsfotball, spillerutvikling, landslag og toppfotball for kvinner, sier fotballpresidenten.

Selskapet får også ansvar for å selge ligasponsoratene for de to øverste divisjonene på herresiden.

NFFs generalsekretær Karen Espelund mener det er viktig for det økonomiske fundamentet for norsk fotball at NFF og NTF selger medieproduktene samlet i fremtiden.

- Øremerking av midler til toppfotballutvikling bidrar til at vi kan forsterke samarbeidet vi har på områder som spillerutvikling, arenautvikling, lederutvikling, og andre områder som skal bidra til sportslig utvikling for norsk toppfotball, sier Espelund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.