Gå til sidens hovedinnhold

Medier: Går mot enighet i Clas Brede Bråthen-saken

Konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Skiforbundet har tatt en ny vending.

Norges Skiforbund har de siste ukene arbeidet med å avslutte arbeidsforholdet med hoppsjef Clas Brede Bråthen, men nå ser det ut til å gå mot en løsning i konflikten.

Ifølge TV 2 kommer nemlig Bråthen til å signere en ny avtale med Norges Skiforbund i løpet av torsdagen. Det er ventet en pressekonferanse klokken 14.00 torsdag.

Kanalen erfarer at partene er enige om at Bråthen fortsetter i jobben. Arbeidskonflikten mellom dem har pågått i full offentlighet siden midten av august.

- Jeg går inn i dette med et åpent sinn og føler vi har hatt gode diskusjoner fram til nå, sa Bråthen til NRK.

Onsdag kom nyheten om at Akershus skikrets dropper mistillitsforslag mot skiforbundet. Det ble klart onsdag kveld etter at styret hadde diskutert den pågående konflikten i Norges Skiforbund, der hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen er sentral. Bakgrunnen for mistillitsforslaget er forbundets håndtering av av konflikten med hoppsjefen.

– Trykker vi på knappen nå, blir det dramatisk. Det vil føre til furore i skiidretten, sa Dag Helland-Hansen, leder for langrennskomiteen i Akershus skikrets, til Adresseavisen søndag.

Les også: Hoppkonflikten: Bråthen avblåser nytt drøftelsesmøte

Hemmelige møter

Etter det Nettavisen kjenner til satt Bråthen og Norges Skiforbund i hemmelige møter onsdag i forbundslokalene på Ullevaal stadion. Det samme melder Dagbladet og TV 2.

Kilder Nettavisen har snakket med hevder at det skal ha vært «positive samtaler» onsdag kveld og at dialogen fortsetter med nye møter torsdag.

Norges Skiforbund har ikke svart på Nettavisens henvendelse torsdag.

Bråthens arbeidskonflikt med Norges Skiforbund har vært en stor mediesak de siste månedene. Toppledelsen i NSF ønsker ikke å forlenge hoppsjefens kontrakt når den går ut i april neste år. Selv mener Bråthen at han har krav på fast ansettelse etter å ha jobbet på midlertidige avtaler siden 2004.

Torsdag 14. oktober møttes Bråthen og skiforbundet til et drøftelsesmøte. Bråthen har i tillegg stevnet skiforbundet for retten fordi han mener han har krav på fast jobb som sportssjef for skihopperne.

Toppledelsen i skiforbundet har vært i konflikt med Bråthen over tid. 17. august ble det kjent at forbundet vil avslutte sportssjefens kontrakt når den går ut i april neste år.