Torsdag kveld skriver den anerkjente MMA-journalisten Damon Martin at Emil Meek er en av tre UFC-utøvere som er ferdig i UFC.

- Emil Meek, Joe Ellenberger og Alexander Yakovlev er de siste utøverne som ikke lenger er under en UFC-kontrakt, ifølge offisielle kilder, skriver Martin på Twitter.

I skrivende stund står Meek oppført som «former fighter» (tidligere utøver) på listen over utøvere på ufc.com.

Dette blir imidlertid avkreftet av Meeks manager Per Meland.

- Dette er ikke noe nytt i det hele tatt. Det blir bare semantikk å skrive det. Kontrakten til Emil gikk ut for ett år siden, men UFCs «kampfikser» Sean Shelby har sagt at de ønsker at Emil kan steppe inn på kort varsel. Han har også vært i Las Vegas og ventet på muligheten, men det har vært vanskelig på grunn av koronasituasjonen, sier Meland til Nettavisen.

- En av de store og kjente internasjonalt

Det har gått ett år og fire måneder siden sist Meek var i UFC-buret. Det var under «UFC Auckland» i New Zealand i februar i fjor. Meland forteller nå at det «klør» igjen i nevene til 32-åringen, og derfor vil han sannsynligvis bli å se et annet sted snart.

- Emil ønsker seg nye muligheter snart, og dermed ser vi etter nye muligheter. Vi vurderer andre organisasjoner, og er i forhandlinger nå med en av de store og kjente internasjonalt.

Les også: Emil Meek tok et brutalt valg: - Det er synd på Atlas og Andriane, som har sin første jul uten pappa

- Snakker vi om PFL eller ONE Championship?

- Jeg kan ikke si hvem det er, men det kommer til å bli noe ordentlig igjen snart, forteller Meeks manager.

Brokete UFC-karriere

32-åringen kom inn med skikkelig medvind i seilene etter å ha sikret seg UFC-kontrakt med seier over verdensstjernen Rousimar Palhares i mai 2016. Meek ble hentet inn til det eksklusive selskapet i UFC, og i sin første kamp mot kanadieren Jordan Mein vant han på dommeravgjørelse.

Etter dette gikk det dessverre bare nedover med Meek i UFC. Nordmannen var uheldig med en del skader, og i påfølgende kamper tapte han mot amerikaneren Kamaru Usman (nåværende UFC-mester), polakken Bartosz Fabinski og australieren Jake Matthews nå i sin siste UFC-kamp.

Les også: Meek-manager varsler UFC-samtaler etter tapet i skjebnekampen

- Jeg har fortsatt kontakt med Sean Shelby og får stadig meldinger, men det har vært et vanskelig og veldig spesielt år. Emil er klar for å fighte igjen snart, understreker Meland.

Denne videoen av Meek hevet en del øyenbryn: