Gå til sidens hovedinnhold

- Meget solid og imponerende

Norske eksperter hyller skadeskutt Chelsea etter knallsterk borteseier.

SPARTAK MOSKVA - CHELSEA 0-2:

Her kan du se UEFAs offisielle statistikk fra kampen!

Didier Drogba og Frank Lampard er de mest kjente spillerne på en stjernespekket skadeliste i Chelsea. Men gjengen manager Carlo Ancelotti tok med seg til Moskva for å spille Champions League-kamp tirsdag kveld, var mer enn god nok til å sikre London-laget en viktig og ikke minst imponerende borteseier.

Chelsea vant 2-0, står med full poengpott etter tre kamper og er i realiteten klare for avansement fra gruppe F.

GRUPPE E: Riises Roma i kjempetrøbbel
GRUPPE F: Real Madrid banket Milan
GRUPPE H: Fem Arsenal-mål, fem målscorere

Fort framover, gode avslutninger
Seiersoppskriften mot Spartak hadde hurtig spill i lengeretning som hovedingrediens, og det var bare et spørsmål om tid før vertene måtte kapitulere for de blå overgangsbølgene.

1-0 kom 23 minutter ut i kampen, etter et langt oppspill mot Nicolas Anelka. Ballen havnet riktig nok på hodet til Spartak-stopper Nicolas Pareja, men fant derfra veien til Yuri Zhirkov. Han fant fram venstreslegga, og fra 18 meter skrudde han en dupper inn i lengste hjørne.

To minutter før pause punkterte Chelsea i realiteten oppgjøret. Denne gangen var det Mickael Essien som førte opp på midtbanen, og serverte Nicolas Anelka en presis medløpspasning. Anelka vendte elegant bort en forsvarsspiller inne i 16-meteren, og gjorde ingen feil da han bredsidet inn 2-0. For øvrig hans mål nummer 50 for klubben.

- Alt under kontroll
At Spartak Moskva hadde minst to gode scoringsmuligheter før Chelsea åpnet målkontoen, vil aldri bli viet mye oppmerksomhet i fotballhistorien.

Dermed kunne Chelsea ligge dypt og kontrollere begivenhetene i andre omgang. Og til tross for mye ballbesittelse, og et par ok muligheter, klarte Spartak Moskva aldri å redusere.

- En meget solid og imponerende kamp av Chelsea, oppsummere Viasat-ekspert Erik Solér, som får støtte av Rune Bratseth.

- De gjør ikke bare det de må, men litt mer enn de må, for de styrer faktisk hele kampen. Nå har de ni poeng og alt under kontroll, konstaterer Bratseth.

Lovende for Spartak
Spartak Moskva ligger likevel på andreplass i gruppa med seks poeng, og det ser lovende ut med tanke på avansement også for dem

I den andre kampen i gruppa vant Marseille 1-0 på hjemmebane over Zilina. Dermed har det franske mesterlaget fortsatt en mulighet til å true Spartak, mens poengløse Zilina får det meget tøft utover høsten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken