Meget spennende søndagskupong

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Med jackpot og 1,4 millioner ekstra i potten

05.09.10 16:33

Det er mye uvant kost på søndagskupongen denne gangen. Vi starter med fem oppgjør fra Adeccoligaen, besøker spansk og italiensk 2. divisjon, før vi runder av med fire oppgjør fra brasiliansk Serie A. NRK2 viser Strømmen - Ranheim klokka 18.00. Leveringsfristen på søndagskupongen er klokken 17.55.

Det skal være mulig å vinne penger på dette også, men undertegnede skal være så ærlige å innrømme at han ikke følger brasiliansk fotball, og derfor hører vi gjerne fra lesere som sitter på kunnskap om de fire siste kampene. Bruk kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Moss - Løv-Ham
Adeccoliga. Kampen skulle først trekkes da Moss fikk utsatt kampen siden de hadde to spillere ute på landslagsoppdrag, men da de solgte den ene spilleren var det ikke lenger grunnlag for utsettelse og nå går kampen som først planlagt.

Moss har tapt 4 av de 5 siste hjemmekampene. Sist ble det en etterlengtet 2-0 seier over Alta. På tabellen ligger man utsatt til og 2. divisjon kan fort bli hverdagen neste år. Men vi øyner en liten optimisme i Moss-laget, da de tross alt spilt inn 6 poeng på de tre siste, og 0-2 tapet i Sogndal var trolig et av sesongens forhåndsbudsjetterte.

Løv-Ham fortsetter den fine formen som ganske plutselig dukket opp i sommer. 5-2-1 på de åtte siste er veldig bra. Man vinner like gjerne borte som hjemme, dog tapte man bortekampen mot gode Sarpsborg sist, etter å ha kjempet hardt og ledet kampen ble det 2-3. Ellers er Mjøndalen, Bryne og Ranheim slått borte den siste tiden.

Moss har signert midtbanespiller Stian Birkeland, som har en fortid i blant annet Løv-Ham. Han kan debutere på Melløs i dag. Krister Wemberg er solgt til Molde. Origo er på jobb for landslaget sitt. Løv-Ham har hentet inn Harald H. Aksnes, en forsterkning på keeperplass bak førte keeper Johan Thorbjørnsen.

Disse har spilt på samme nivå noen år nå, og tidligere oppgjør på Melløs har endt 2-1, 3-1, 1-0 og 1-1. Totalt står det 6-3-1 fordel Moss på de ti siste uansett bane.

Folkerekka viser litt overraskende at Moss er favoritter med hele 51 prosent i øyeblikket. Med Løv-Ham i tidenes form synes vi kampen ser åpen ut, kanskje burde bortelaget vært små favoritter. Dette er uansett to lag vi ikke stoler på og som vi har brent oss på mange ganger, Moss fordi de ikke er spesielt gode og Løv-Ham fordi de har en tendens til å spille godt mot de beste og av og til snuble mot bunnlagene. Vi bruker helgarderingen allerede her. HUB i kamp 1.

Nybergsund IL-Trysil - Alta
Sundet er i ferd med å gjøre en meget god sesong, og det er ikke veldig langt opp til opprykksplass. Formen viser 3-1-1 på de fem siste. Sist tapte man borte mot et godtgående Løv-Ham, etter å ha spilt 2-2 hjemme mot Glimt.

Alta tar de fleste poengene hjemme i Finnmarkshallen, og det ser ut til å holde til ny kontrakt hvis man holder koken noen runder til. 2-0 seieren over Tromsdalen for en måned siden var et sjeldent høydepunkt på bortebane. Forrige bortekamp tapte man 0-2 i Moss.

Sundet har signert Erkan Saglik, men om han spiler vites ikke. – Jeg tar ikke ut laget før søndag. Den som følger med da, får se, sier Sundet-trener Ola Brenden til framtidinord.no. Altas Aleksandar Vasilev soner for rødt kort i dag.

Denne kampen kommer i et litt spesielt lys, etter den mye omtalte kampen i Finnmarkshallen 25. juli, som endte 3-3, men der Alta klagde inn en horribelt dårlig dommeravgjørelse som førte til Sundets 3-3 utlikning i sluttminuttene, og fikk vedtak om omkamp. Sundets anke ble ikke tatt til følge, og kampen skal spilles på nytt neste uke. Hvordan dette eventuelt påvirker spillerne vet vi ikke, trolig er dette bare enda en fotballkamp der tre poeng skal fordeles (får vi håpe og tro hvertfall).

Her må Sundet være relativt store favoritter på hjemmebane. De er i form for tiden, og skal normalt slå et lag av Altas kaliber på hjemme i skogen. Alta får til lite på bortebane, spesielt i sør. Å snakke om en sikker H i Adeccoligaen går nesten ikke an, men dette er hvertfall en god kandidat. H i kamp 2.

Sarpsborg 08 - Bryne
Sarpsborg er gode om dagen og opprykk er ikke langt unna. 6-2-0 på hjemmebane og 20-6 i målforskjell er best. Man har møtt sterke formlag på hjemmebane i det siste, men har likevel slått Løv-Ham 3-2 og Sogndal 4-0.

Brynes kollaps i begynnelsen av juli har nå vart i over to måneder. 0-1-7 på de åtte siste er nesten ufattelig svakt av dette laget som lekte seg til storseire i våres. Men er det en liten bedring vi ser, siden man har sluppet inn "bare" fem mål på de tre siste kampene? Og klarte 2-2 i Sogndal? I juli slapp man lett inn fem mål i en og samme kamp.

Fra Sarpsborg hjemmeside: "Til denne kampen er Øyvind Hoås bekreftet ute, noe som åpner for spillere som Michael Trulsen eller Emmanuel Amarh. Morten Giæver, som har hatt en kjenning av strekk tidligere i uken, ser ut til å rekke kampen, og vil, om han spiller, være en viktig bidragsyter for Sarpsborg 08. Henanger er usikker til denne kampen, mens Magnar Ødegaard kommer tidligere tilbake fra landslagsopphold for å spille denne kampen. Ygg kommer ikke tidligere tilbake fra landslagsopphold, og er dermed ikke med til denne kampen."

Bryne solgte toppscoreren Marius Helle til Stabæk og Fjeldstad soner karantene etter det røde kortet i hjemmetapet mot Strømmen sist.

Sarpsborg har hatt alvorlige problemer med å slå ellers bortesvake Bryne opp gjennom årene. Ser vi bakover i tid på oppgjørene i Sarpsborg, finner vi resultatene 2-3, 1-1, 3-3, 3-6 og 0-5. Bryne holder en liten rekord i å være det laget som sist vant en seriekamp på Sarpsborg Stadion.

Hjemmelaget har hatt en to ukers hvilepause foran dagens kamp ettersom Lyn har trukket seg fra ligaen.De svekkes litt av et par fravær. Bryne sliter uten Helle på topp, og med ytterligere en mann ute er det lite som tyder på at vinden skal snu for Bryne i dag. Her ser vi for oss en klar seier til hjemmelaget, mot et bortelag som ikke er til å kjenne igjen og som rett og slett har mistet teften. H i kamp 3.

Strømmen - Ranheim
Opprykker Strømmen fortsetter å vinne. Formen viser 3-0-2 på de siste fem, og de tre siste har gitt 3-2 over Fredrikstad, 2-0 over sAndnes Ulf og 2-1 over Bryne. Strømmen var ventet i nedrykksstriden men ligger nå trygt plassert midt på tabellen med 5-2-2 på hjemmebane.

Ranheim er også nyopprykket, og har gjort det så bra at man risikerer å rykke opp, til tross for at ambisjonen var å etablere seg på Adecconivå. 4-2-3 på bortebane er bra. Sist ble det 2-2 i Bergen mot formalget Løv-Ham, før det to bortseire mot Bryne og Moss.

Strømmen har hentet inn Anders Haugseth fra Manglerud Star. Han skal styrke det defensive, der Strømmen har vært, og fortsatt er, noe plaget av skader på de faste spillerne. Ranhems Martin H. Grønning fikk rødt kort sist og må da stå over denne.

Det ble 0-0 i Trøndelag tidligere i år. Strømmen er i godt driv, men Ranheim er ikke my dårligere, tvert i mot. Ingen vil tape mot en annen nyopprykker, og uavgjort virker nærliggende her. 0-0 eller 1-1, blir vår spådom. Vi garderer med en hjemmeseier. HU i kamp 4.

Tromsdalen - Sandnes Ulf
Tromsdalen kjemper mot nedrykk, men tok en kjærkommen seier mot selveste Sogndal i forrige hjemmekamp. Man har nå 4-0-5 på hjemmebane totalt. 2-2 borte mot 10 mann fra Ranheim sist var også oppløftende, og det kan se ut som Tromsdalen er litt på gang igjen.

Sandnes Ulf kjemper også mot nedrykk, men eter borteseieren over Bryne har det blitt tre strake tap. Forrige bortekamp ble det 0-2 mot Strømmen. Man er bedre borte enn hjemme, men 3-2-4 på bortebane totalt holder likevel ikke til mer enn bunnplassering, så lenge man har 1-4-5 på hjemmebane.

Tromsdalens tropp mot Ranheim: Morten Bredal-Thorsen, Eirik Yndestad, Eirik Bertheussen, Erlend Stenberg, Eirik Erlandsen, Bjørn Strøm, Jonas Johansen(John Fredrik Strøm 80'), Lars-Gunnar, Johnsen(Fredrik Allertsen 65'), Jo Nymo Matland, Vegard Lysvoll(Christer Johnsgård 73'), Morten Nilsen.

Så vidt vi kan skjønne står det bra til hos TUIL med tanke på skader nå. Gøy at unge Morten Nilsen, toppscoreren til Lyngen/Karsnes, som TUIL nylig signerte, scoret 2-2 målet i Trøndelag i sin debut. Ingen rapporter om troppen til bortelaget.

Sandnes Ulfs 2-1 seier over Tromsdalen tidligere i år er deres eneste hjemmeseier. Sandnes har mye spill og er solide defensivt, men de scorer for få mål. Mot et desperat TUIL med de fleste fste spillerne på plass, blir det trolig vanskelig, selv om man er gode på bortebane. H i kamp 5.

Tenerife - Salamanca
Spania, Segunda Division. Det er spilt én runde, og Tenerife tapte åpningskampen borte mot Girona med 2-4. Man satte kun 2 av 24 målsjanser, i følge rapportene.

Forrige sesong husker vi Tenerife fra Primera Division, der de til slutt var to poeng unna å berge plassen. De hadde 8-6-5 på hjemmebane og 1-3-15 på bortebane da. Bortestatistikken var klart dårligst mens man var et brukbart hjemmelag, sammenlignet med resten av det gode selskap. I 2008/09-sesongen endte man som nummer tre i en meget jevn Segunda Division, man hadde da 15-3-3 på hjemmebane og 9-6-6 på bortebane. I år er man blant favorittene til opprykk, og det er selvsagt på hjemmebane de fleste poengene skal tas.

Salamanca åpnet med 1-1 i hjemmekampen mot Cordoba. I fjor var de to poeng over nedrykk i denne divisjonen, de stoppet på 6-7-8 på bortebane totalt.

Tenerife skal vise sin hjemmestyrke og vinne denne. At de tapte åpningskampen gir oss bare mer tro på at de vinner denne. H i kamp 6.

Granada - Valladolid
Granada åpnet med 1-4 tap borte for Real Betis. De rykket opp fra nivå 3 før denne sesongen. I dag stiller de uten Kitoko og Inigo Lopez Felipe, som er skadet, og Mensah, som spiller landslagsfotball. Llamass Jonathan Granada, Matias Alonso og Muriel er ikke med i troppen denne gangen.

Valladolid rykket ned fra Primera Division og mange tror på en rask retur. 3-0 hjemme over Villareal B i åpningskampen var en flott start. Man var ganske svake på bortebane i Primera sist, med 3-7-9 totalt og 14-30 i målforskjell, men på dette nivået skal man ha gode sjanser på bortebane også.

Valladolid har noen fravær, da målvakten Justo Villar forrsatt er sammen med Paraguays landslag, mens Pedro Lopez, Carlos Lazaro, Oscar, Keita, Raul Navas og Quique er skadet. Disse var ute i cupkampen mot Las Palmas tidligere denne uken også, likevel klarte man å vinne 5-3. Men det var svakheter i det defensive.

Valladolid scorer mye mål om dagen og er i form. De skal være blant de beste lagene på dette nivået. Grananda er vi usikre på, men vi så jo at de ble noen hakk for små borte mot Betis, på den annen side så vant de 2-0 borte mot Albacete i Copa del Rey på onsdag. Vi tror på uavgjort i denne, men garderer med en B på Valladolids styrke og gode form. UB i kamp 7.

Livorno - Siena
Italiensk Serie B. Her møtes to lag vi husker godt fra Serie A, men som nå tilbringer hverdagen blant de nest beste. Det er spilt to serierunder og Livorno åpnet med å tape hele 0-4 hjemme mot Sassuolo. Det rettet ryggen og tok igjen med 3-0 borteseier over Albinoleffe runden etter. Livorno endte sist i Serie A forrige sesong, to poeng bak Siena.

Siena er kommet litt bedre i gang, med 1-1 borte mot Pescare og 2-1 hjemme mot Reggina. Siena var ikke noe stort bortelag i Serie A i fjor, med 3-3-13 totalt. Målforskjellen var 23-42, flest baklengsmål på bortebane av alle lag, mens man med 23 scoringer var det syvende mestscorende bortelaget.

Tidligere oppgjør på dagens bane har endt 1-2, 0-0, 0-0, 2-2, 3-6 og 1-1. Det står 14-27-11 fordel Siena på innbyrdes oppgjør i alt.

Italiensk Serie B er blant ligaene med det aller høyeste snittet av uavgjortresultater i verden. Innbyrdes oppgjør gir en klar indikasjon om at uavgjort er det mest sannsynlige resultatet. Livorno er favoritter på folkerekka, Siena er favoritter hos oss, og markeringen må da bli UB for premienes skyld i kamp 8.

Palmeiras - Cruzeiro
Brasiliansk Serie A. Her er lagene midt i sesong, det er spilt 18 runder. Palmeiras ligger på niendeplass og har 4-3-2 på hjemmebane. Det spilles mye uavgjort og man har 2-2-1 på de fem siste. Forrige hjemmekamp ble tapt 0-3 for bortesvake Atletico Goianiense, et overraskende resultat.

Cruzeiro ligger på sjetteplass og har 3-3-3 på bortebane. Man har 2-2-1 på de fem siste. Forrige bortekamp endte 1-1 mot Vasco da Gama.

Palmeiras vant 3-1 her i fjor og 5-2 året før. De har også vunnet de fire siste innbyrdes møtene uansett bane. Vi markerer HU i kamp 9.

Avai - Atlético Paranaense
Avai har 0-1-3 på de fire siste etter å ha møtt flere sterke lag på rad. På hjemmebane har de 5-2-2 totalt.

Atlético Paranaense har møtt litt svakere lag, og har høstet bra med poeng etter 3-1-0 på de fire siste. Tre av disse var hjemmekamper. Sist ble det 2-1 over bortesvake Ceara. Paranaense er gode på hjemmebane men har ikke bedre enn 2-0-7 på bortebane.

Forrige sesong vant Avai 2-0 hjemme og 3-1 borte. Det ligner på en H i kamp 10.

Guarani - Fluminense
Brasiliansk Serie A er en liga dominert av hjemmeseire. Guarani er et godt eksempel med sine 4-4-1 på hjemmebane og 1-4-4 på bortebane. De ligger på 11. plass i øyeblikket, formen er 1-2-2 på de fem siste.

Fluminese topper tabellen. De har ikke tapt siden bortekampen mot det suverene hjemmelaget Corinthians, som ligger på 2. plass, i slutten av mai. 10-5-0 siden da, 2-3-0 på de fem siste.

Hjemmelaget taper sjelden på hjemmebane, bortelaget taper nesten aldri uansett bane. UB blir vårt tips i kamp 11.

Flamengo - Santos
Hjemmelaget ligger på nedre halvdel. De har 3-5-1 på hjemmebane, gjerrige 9-6 i målforskjell. Formen viser 1-1-3 på de fem siste, av disse er det tre bortetap og 1-1-0 i hjemmekampene.

Santos er med i toppen, de ligger på en tredjeplass. På bortebane har de 3-2-4 totalt. Formen er meget god med 4-0-1 på de fem siste. Man tapte bortekampen mot Vitoria 2-4 for noen uker siden, et lag med omtrent samme tall som Flamengo.

Siste innbyrdes oppgjør på dagens bane har endt 1-0, 3-1, 1-0, 2-2, 2-1 og 1-1.

Flamengo er et godt hjemmelag og de har et godt tak på Santos hjemme. Etter noen bortetap på rad er det duket for en hjemmeseier i dag, tror vi. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere det store systemet til intelligent redusert pris med TippStation

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 05.09.2010 17:55
1. Moss - Løv-Ham H U B
2. Nybergsund IL-T - Alta H
3. Sarpsborg 08 - Bryne H
4. Strømmen - Ranheim H U
5. Tromsdalen - Sandnes Ulf H
6. Tenerife - Salamanca H
7. Granada - Valladolid U B
8. Livorno - Siena U B
9. Palmeiras - Cruzeiro H U
10. Avai - Atlético Parana H
11. Guarani - Fluminense U B
12. Flamengo - Santos H

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 05.09.2010 17:55
1. Moss - Løv-Ham H U B
2. Nybergsund IL-T - Alta H
3. Sarpsborg 08 - Bryne H
4. Strømmen - Ranheim H U B
5. Tromsdalen - Sandnes Ulf H
6. Tenerife - Salamanca H
7. Granada - Valladolid H U B
8. Livorno - Siena H U B
9. Palmeiras - Cruzeiro H
10. Avai - Atlético Parana H
11. Guarani - Fluminense U B
12. Flamengo - Santos H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippetips

Mest lest på Sport

Annonsebilag