Gå til sidens hovedinnhold

Meksikansk seier til England

Britiske Ricky Hatton forsvarte VM-tittelen i klassisk meksikansk stil.

Ricky Hatton entret ringen iført et meksikansk kostyme da han skulle forsvare VM-tittelen i lett-weltervekt mot meksikanske Jose Luis Castillo i Las Vegas søndag morgen.

Påkledningen var ment som en symbolsk hyllest til Mexicos lange liste av tapre boksere, men hedersgesten ble nærmest håndfast da han også avsluttet VM-oppgjøret på ekte meksikansk vis.

Stillingskrig
Som annonsert av begge boksere i forkant, sløste hverken Hatton eller Castillo med tiden under helgens store VM-duell. De to hovedpersonene fant hverandre umiddelbart etter at startskuddet for kampen gikk og var deretter aldri lengre unna hverandre enn at oppgjøret like gjerne kunne ha funnet sted i en telefonkiosk.

Hatton viste seg tidlig å være den fysisk sterkerste av de to – ved en anledning kastet han den meksikanske veteranen til canvasen under en clinch. Briten vant de to første rundene på aggressivitet alene.

Castillo kom imidlertid mer til sin rett i tredje runde da han så ut til å ha funnet rytmen i mesterens arbeid. Britens angrep ble kontret med harde kroppslag, men støtene hadde tilsynelatende liten effekt på verdensmesteren.

- Et perfekt slag
Kampens mønster fortsatte på samme vis i fjerde runde – Hatton presset på mens Castillo, etter god meksikansk boksetradisjon, fokuserte sitt arbeid mot mageregionen på engelskmannen. Punktum for kampen kom uventet brått på da Hatton selv avfyrte en venstre hook inn i siden på Castillo.

Det harde slaget ga gjenklang i 13,000 seters arenaen og senket meksikaneren for full telling.

Kroppsslag, dog mindre synlige enn slag mot hodet, har ofte en mer lammende og vedvarende effekt. Særlig innen den meksikanske boksestilen regnes angrep mot ribben og mageregion som en spesialitet, og Castillo var selv flittig i å praktisere denne taktikken før det smalt.

- Det var et perfekt slag, midt på ribbena. Jeg klarte hverken å puste eller å reise meg, forklarte Castillo, som endte med å bli offer for egen oppskrift.

Canvasbesøket var meksikanerens første i løpet av en 17 år lang karriere.

Rooney-hjelp
Selv om søndagens kamp fant sted på nøytral grunn, var det nærmest å betrakte som hjemmebane for Ricky Hatton. Nærmere 10.000 briter hadde tatt turen over Atlanterhavet for å se folkehelten fra Manchester i aksjon, og stemningen i Las Vegas' Thomas & Mack Center minnet mer om noe en kunne ha forventet å oppleve på en fotballkamp fremfor en boksekamp. Seiersanger, trommer og tåkelurer hadde allerede preget stevnet i flere timer før hovedkampen begynte.

For å bære sine VM-belter til ringen fikk Hatton hjelp av tidligere verdensmester og tittelholder Marco Antonio Barrera og Manchester United-stjernen, Wayne Rooney. Fotballspilleren har støttet lett-weltervektskongen siden proffdebuten i 1997 og var tydelig fornøyd med helgens ærefulle oppdrag:

- Jeg var mer nervøs for Ricky enn jeg pleier å være for Manchester United. Å gå til ringen sammen med ham og Barrera var helt utrolig. Jeg en kjempe stolt over å ha vært med på dette, uttalte fotballstjernen etter kampen.

I tillegg til Rooney og hans kone Coleen McCoughlin, var en rekke britiske fotballkjensider å se ved ringside; Titus Bramble, Kieron Dyer, Shaun Wright Phillips, Joey Barton, John O'Shea, Rio Ferdinand og Vinnie Jones. Også popkongen Robbie Williams var til stede.

Vil ha Mayweather
Ricky Hatton ønsker seg nå Floyd Mayweather Jr. som sin neste motstander. Amerikaneren regnes av nesten samtlige bokseeksperter som sportens beste utøver uansett vektklasse, og interessen for et oppgjør mellom de to ubeseirede verdensmestrene er nå stor.

Mayweather hevder imidlertid å ha lagt boksehanskene på hylla, men tatt i betraktning hvilket beløp han står til å tjene for et oppgjør mot Hatton – spesielt dersom kampen finner sted i England – vil det ikke komme som en overraskelse om han går i ringen igjen. Hatton har på sin side allerede begynt markedsføringen av hva som kan komme til å bli en historisk hatkamp, og slaktet amerikanerens underholdningsverdi under søndagens pressekonferanse:

- Det var mer action i disse fire rundene mot Castillo enn det har vært i alle Mayweathers kamper til sammen, annonserte Manchester-bokseren.

Mayweather ventes å kommentere utfordringen i løpet av kort tid.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen