RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mektig sluttspurt ga gull til 17-åring

Sist oppdatert:
Den amerikanske svømmeren Missy Franklin (17) leverte en sluttspurt utenom det vanlige og sikret seg OL-gull på 100 meter rygg mandag.

Australske Emily Seebohm ledet lenge finalen, men klarte ikke å holde unna da Franklin satte inn kjempekreftene. 17-åringen fra Colorado hadde svømt en annen distanse bare ti minutter tidligere, men greide likevel å passere Seebohm. Franklin vant 100 meter rygg med 35 hundredelers margin til sin australske konkurrent på tiden 58,33. Japanske Aya Terakawa svømte inn til bronse på 58,83.

Etter planen skal Franklin svømme fire individuelle distanser og tre stafetter i London. Gjennomfører hun dette blir hun den første amerikanske kvinnen som svømmer sju ulike distanser i et OL.

- Dette er ubeskrivelig. Jeg kan ikke tro det som akkurat skjedde. Jeg så hvordan foreldrene mine reagerte på storskjermen og begynte bare å hyle, beskrev den unge amerikaneren.

- Du vet aldri hvordan det er gått før du ser resultattavla. Jeg svømte bare så raskt jeg kunne, la inn 110 prosent innsats, og alt arbeidet betalte seg. Jeg kunne ikke vært gladere akkurat nå. Jeg vant akkurat gull i OL, så jeg tenker ikke helt klart.

Franklin la til at hun overgikk sine egne forventninger kolossalt, men at hun var klar over at Seebohm hadde brukt kreftene sine tidlig. Seebohm var raskest på distansen i semifinalen da hun svømte inn til olympisk rekord med 58,23. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere