Gå til sidens hovedinnhold

- Meldeplikten må respekteres

Slik vil Garmin-sjefen håndtere Alex Rasmussens pågående dopingsak.

- Først og fremst, meldeplikten skal respekteres, hvis ikke faller hele systemet sammen.

Det sier mannen som signerte Alex Rasmussen i sommer, og som dermed ikke var klar over hans tredje brudd på meldeplikten. Det var ikke rytteren selv heller, rett og slett fordi UCI (det internasjonale sykkelforbundet) hadde slurvet internt.

Ordene tilhører Jonathan Vaughters, sitert av velonation.com. Garmin-Cervèlo-sjefen begrunner det hele slik:

- Internt suspenderer vi rytteren fra konkurranse med to brudd på meldeplikten (grensen hos WADA er tre brudd over to år, vår.anm.). Vi tar det veldig seriøst. Så jeg mener at UCI gjør rett når de anker saken, fordi meldeplikten er utrolig viktig og må respekteres.

Det hører med til historien at dansken fikk sparken av Garmin-Cervèlo i første omgang, men at de senere trakk tilbake dette.

Les også: Rasmussen tilgis av Vaughters

Rotet bort VM-deltakelsen
Tempospesialisten, tidligere banesyklist, fikk sparken av HTC-Highroad i september da han hadde brutt meldeplikten for tredje gang. Han hadde uansett bare måneder igjen av kontrakten, men hjemmehåpet mistet blant annet København-VM.

Les også: Dansk VM-håp fikk sparken

To måneder senere ble han overraskende nok frikjent. Reglene sier at rytteren skal informeres om bruddet innen to uker. Overtredelsen (den tredje, de to første fikk han som Saxo Bank-syklist i 2010) fant sted 28. april 2011, mens Rasmussen ikke hørte noe om advarselen før 18. august.

Torsdag ble det kjent at UCI anker avgjørelsen. Det bekymrer ikke Alex Rasmussen, dansken tviler på anken som sendes til CAS (den internasjonale sportsdomstolen) i disse dager.

Les også: UCI anker frifinnelse

27-åringens sjef fra og med 1. januar, Jonathan Vaughters, kan lite gjøre i denne sammenheng.

Venter på CAS' avgjørelse
- Når det gjelder Alex og Garmin. Vi må respektere kontrakten vi signerte 1. august 2011, som var lenge før UCI informerte utøveren eller offentligheten. For øyeblikket er han klarert i denne saken, derfor har vi ingen rett til å kansellere, suspendere eller avbryte kontrakten hans, forklarer Garmin-Cervèlo-sjefen.

- Når hele saken er ferdig (etter behandlingen hos CAS, vår.anm.), vil vi evaluere Alex' fremtid hos oss, ved å bruke informasjonen vi får tilgang til. Uansett, per i dag, er han klarert, og vi må følge de lovene som gjelder i dette systemet og respektere avgjørelsen til det danske idrettsforbundet.

- Alle må følge reglene; rytterne, lagene, antidopingbyråene, og UCI. Hvis noen av disse reglene endres til fordel for noen parter, vil sporten bli urettferdig for de andre partene. Vår vei i dette tilfellet vil være å følge reglene og de rettslige reguleringene fastsatt for oss, avslutter Jonathan Vaughters.

Så får vi bare vente og se hva CAS mener. Michael Rasmussen har allerede sagt sin mening. Les mer om det her!

Hva mener du om denne saken? Del din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken