Flere Premier League-klubber sliter med å overbevise spillerne sine om å ta vaksine mot koronaviruset, skriver The Times.

Forrige uke ble det kjent at kun sju klubber har vaksinert over 50 prosent av spillerstallen sin, og ifølge avisen er Manchester United en av klubbene som har problemer med å få spillerne sine til å ta sprøytestikket.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Liverpool og Leeds best i klassen

Liverpool og Leeds skal ifølge avisen være blant de beste klassen, med opp mot 100 prosent av sine spillerstaller vaksinert mot viruset. Også Wolves og Brentford har gått ut og sagt at mesteparten av spillerstallene deres er vaksinert.

Ifølge Daily Mail begynner flere Premier League-klubber å bli frustrert over Manchester United-spillernes motvillighet til å følge myndighetenes råd.

Klubben ses på som den største og mest innflytelsesrike i landet og dermed vurderes det også som uheldig at den ikke setter et bedre eksempel.

Les også: Klar melding til Solskjær: - Slutt! Du er ikke Mourinho

Klopp reagerte

Tidligere denne uken gikk Jürgen Klopp hardt ut mot de som ikke ønsker å vaksinere seg og sammenlignet det med promillekjøring.

- Jeg kan si at vi er 99 prosent vaksinert. Jeg trengte ikke å overbevise spillerne, det var mer en naturlig avgjørelse fra laget. Jeg kan ikke huske at jeg egentlig snakket med en spiller i en en-mot-en-situasjon og forklarte dem, sa Klopp.

- Jeg tar ikke vaksinen bare for å beskytte meg, jeg tar vaksinen for å beskytte alle mennesker rundt meg. Jeg forstår ikke hvordan det kan være en begrensning av friheten. Hvis det er det, så er også loven mot å kjøre i fylla også en begrensning av friheten, sa Klopp videre.

I starten av årets sesong avslørte også Ole Gunnar Solskjær at han er fullvaksinert.

- Ikke alle spillerne er fullvaksinert, men jeg er er det. Jeg oppmuntrer guttene til å ta vaksinen, men vi kan ikke tvinge noen til det, sa Solskjær den gangen ifølge Daily Mail.

Vaksinedebatten blomstret også opp rundt det engelske landslaget forrige uke, da det ble rapportert at minst fem spillere ikke ville la seg vaksinere.