*Nettavisen* Sport.

Melder om steroider og ukjent skyteepisode

Foto: STRINGER (Reuters)

Nettet snører seg rundt drapssiktede Oskar Pistorius.

18.02.13 11:26

Drapssaken i Sør-Afrika, som involverer løpestjernen Oscar Pistorius og modellkjæresten Reeva Steenkamp, har sjokkert en hel verden.

Ifølge engelske The Sun jobber politiet nå ut ifra en teori om at Pistorius skal ha brukt anabole steroider og at det forbudte middelet skal være en årsak til at han mistet kontrollen.

Bruk av steroider, samtidig som man drikker store mengder alkohol, kan ha uheldige konsekvenser.

Steroider og alkohol
Politiet har funnet spor av alkohol og mistenker at Pistorious skal ha vært svært beruset samme kveld som drapet skjedde. På badet til 26-åringen ble det også funnet steroider.

- Vi har funnet steroider og bevis for heftig alkoholinntak. Derfor har politiet nå bedt om at Pistorious skal testes for det ulovlige dopingmiddelet, sier kilde til the Sun.

Etterforskerne i saken har også beslaglagt et blodig balltre i hjemmet til løperen. Reeva Steenkamp ble skutt og drept med en 9 millimeter pistol den 14. februar.

Friidrettsprofilen ble siktet for drapet før helgen, og ifølge avisen Globe and Mail har han nå trukket seg fra alle framtidige konkurranser.

- Som en følge av denne tragiske hendelsen har vi ikke noe annet valg enn å trekke oss fra framtidige løp. Nå må Oskar konsentrere seg om denne saken, sier manager Peet van Zyl.

Skyteepisode
Løperen skulle etter planen delta i konkurranser i Australia, Brasil, USA og Storbritannia, men dette blir nå ikke noe av. Selv om han er siktet i saken, får Pistorius støtte fra familien.

Saken har vakt stor oppsikt verden rundt og den sørafrikanske avisen Beeld skriver mandag at Pistorius skal ha blitt observert med våpen på en restaurant så sent som i januar i år.

Løperen skal også ha avført flere skudd, røper avisen.

- Jeg var redd, kula traff bare noen centimeter unna foten min. Det var en stygg ulykke, sier en venn av Pistorius, Kevin Lerena, til avisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Antonie De Ras

Hendelsen skal ha skjedd ved restauranten Tashas i Melrose Arch, og det skal ha vært en venn av Pistorius som hadde tatt med våpenet inn på restauranten.

Pistorius har fram til nå hevdet at det var en innbruddstyv som skjøt kjæresten natt til 14. februar. Da han ble framstilt for retten fredag, så han svært nedbrutt ut.

Da kom det fram at Steenkamp ble skutt fire ganger den kvelden, trolig gjennom døren inn til toalettet. Hun ble truffet i hodet, brystet og hånda.

Modellen skal fortsatt ha vært i live da sikkerhetsvakter og naboer styrtet til for å hjelpe, men hun skal ha blitt erklært død av ambulansemannskapet kort tid etter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.