Melding fra mor: «Jeg visste ikke at du snakket sånn, Ragnhild»

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTb Scanpix

Her er den norske OL-jenta som sjarmerer «alle».

13.02.14 05:56

SOTSJI (Nettavisen): Ragnhild Mowinckel (21) viste ekte idrettsglede da hun tok sjetteplass i superkombinasjonen i OL denne uken.

I de påfølgende TV-intervjuene var det en strålende fornøyd og frittalende 21-åring som snakket med blant annet TV 2. Og skal vi tro gladjenta fra Molde har responsen ikke latt vente på seg.

- Jeg merker at jeg tydeligvis har vært litt rappkjefta, men det er gøy å leve opp til det. Det er verre hvis jeg sier ting og ikke klarer å levere opp til det. Det har vært veldig gøy. Jeg synes det er gøy at så mange bryr seg og at så mange følger med. Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger og jeg er veldig fornøyd, sier Mowinckel til Nettavisen.

21-åringen forteller imidlertid at hennes mor var noe skeptisk til språkbruken hennes.

- Mamma bare: «jeg visste ikke at du snakket sånn, Ragnhild». Men både mamma og pappa synes det er artig de og. De skjønner hva jeg mener med det. Det har ingen negativ mening. Det er bare det jeg mener der og da, det som sitter i hodet akkurat i det øyeblikket, humrer Mowinckel.

Gleder seg til super-G
Onsdag var hun noe skuffet etter å ha kommet på 27. plass i utforrennet i Sotsji, men i stedet gledet hun seg over lagvenninne Lotte Smiseth Sejersted, som ble nummer seks.

Nå ser hun imidlertid fram til hennes to beste øvelser som fortsatt står igjen på OL-programmet.

- Det er gøy å være OL-debutant og begynne sånn som vi har gjort. Det er morsomt å legge lista der og det er gøy at vi er flere som gjør det bra. Det her lover veldig bra, og jeg gleder meg veldig til super-G og storslalåm som er mine sterkeste disipliner, sier Mowinckel.

Foto: Dimitar Dilkoff

Denne sesongen kan 21-åringen blant annet vise til en 8. plass i storslalåm, samt en 10. plass i super-G i verdenscupen. Fortsetter framgangen kan gladjenta virkelig gi det norske folk noe å juble for i de kommende rennene.

Får skryt av lagvenninnen
Lagvenninne Sejersted har stor tro på Mowinckel og bruker kun positive ord når hun skal beskrive sin venn.

- Hun flyr på en rosa sky stort sett hele tiden. Hun er fantastisk og det er veldig bra. Det er godt å ha en som alltid er glad og sprudlende rundt seg. Humøret hennes er veldig smittende når man er litt nede. Hun er helt sykt rå. Hun bare «gunner» på, sier Sejersted til Nettavisen.

Neste renn for Mowinckel blir lørdagens super-G.

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag