ROMA/OSLO (Nettavisen): Torsdagens kamp ble en sportslig nedtur for håpefulle nordmenn, da Roma feide all tvil til side og vant 4-0 på mektige Stadio Olimpico og sikret avansement med 5-2 sammenlagt.

Like etter kampslutt publiserte Romas offisielle Twitter-konto et innlegg med bilde av tremålsscorer Nicolò Zaniolo, og teksten «varmtvannsbereder», ferdig oversatt til norsk.

I etterkant har flere lurt på hva de faktisk mente med selve uttrykket, og det samme gjør Viaplay-ekspert Lars Tjærnås:

- Jeg har rett og slett ingen anelse hva det der skal bety, skriver en tydelig forundret Tjærnås i en tekstmelding til Nettavisen, dagen etter kampen.

Les også: Knutsen reagerer kraftig på det Roma gjorde: - Er så urimelig at man kan ikke ta det alvorlig

Dette kan være forklaringen

Meldingen har gått sin gang i sosiale medier, og flere reagerer på innlegget, med humor:

- Vann vittig skåring, skriver en spøkefull NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Det er imidlertid en konto som prøver seg på en forklaring som baserer seg på at varmtvannsspreder oversettes til scaldabagno på italiensk, som også kan bety et hardt skudd.

Men mange vil nok mene at humoren står, til tross for en mer logisk forklaring.

Les også: José Mourinho mener Glimt kan ha mistet grepet om virkeligheten

Det var ikke bare Romas offisielle konto som delte et innlegg som fikk oppmerksomhet etter kampen. Den engelske stjernen Tammy Abraham passet også på å sende et stikk i retning Bodø/Glimt, etter at han ble utsatt for snøballkasting i det første oppgjøret i Norge.

- Ingen snøballer i Roma. Semifinale, her kommer vi, skriver spissen etter å ha scoret kampens første mål som satt tonen for hjemmelaget.

- Fantastisk atmosfære

Lars Tjærnås kommenterte kampen for Viaplay, og beskriver det hele som en stor opplevelse han sent vil glemme.

- Det var fantastisk. Det kan måle seg med stort sett alt annet jeg har opplevd, forteller eksperten dagen etter Glimt-exiten.

I underkant av 62 000 tilskuere hadde møtt opp for å se kvartfinalen i Europa Conference League, blant dem var det et tusentalls Bodø/Glimt-supportere som hadde tatt turen til Italias hovedstad.

Bodø/Glimt måtte klare seg uten trener Kjetil Knutsen, etter bråket på Aspmyra forrige uke. Ola Solbakken tror derimot at spillerne ikke lot seg prege noe særlig av den spesielle situasjonen som har fått mye oppmerksomheten under oppkjøringen til kampen.

- Vi har et veldig stort fokus på å ikke ha noe stort fokus på det. Vi har fokus på det vi kan gjøre noe med og bare la det være opp til UEFA hvordan det blir. Det er ikke i våre hender, så vi har hatt minst mulig fokus på det, sier Solbakken til Nettavisen etter kampen.

- Det artigste, og det som kanskje har vært styrken vår når vi har spilt kamper i Europa, er at vi har gledet oss sånn. Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det ikke ble sånn i dag, sier Solbakken.

- Tror du Knutsen kunne utgjort noen forskjell for dere i dag?

- Ikke noe som kunne gjort noe utslag ut ifra hvordan det ble i dag.

Nå venter Leicester i semifinalen for José Mourinho og Roma, mens Bodø/Glimt må se resten av turneringen fra sofaen etter et tappert forsøk på avansement.

Slik var kampen: