BORDEAUX - RENNES 1-1:

Birger Meling og Rennes dominerte store deler av kampen mot landslagskollega Stian Gregersen og Bordeaux, men greide likevel ikke å få med seg alle poengene fra oppgjøret.

Dermed må Rennes fortsatt vente på sin første borteseier i Ligue 1 denne sesongen.

Les også: Fyrer løs før storkampen: - Hater jo Vålerenga i alle former og fasonger

Helt på slutten av en underholdende kamp utlignet nemlig midtstopper Mexer for Bordeaux. Mexer fikk fram avslutningen gjennom en skog av spillere i Rennes-feltet og ordnet 1-1.

Tidligere Bordeaux-angriper Gaëtan Laborde scoret for Rennes, etter et mønsterangrep og en presis bakromspasning til høyre i banen.

Nesten nettsus

Meling var heller ikke langt unna sin første scoring for Rennes etter overgangen fra Reims i sommer. Etter en drøy times spill befant 26-åringen seg langt inne i Bodreaux-feltet og i god skuddposisjon.

Siddisen fikk også ballen og hamret til på direkten. Dessverre for Norges landslagsback smalt det harde skuddet rett i beinet på Bordeaux-målvakt Benoît Costil før returen suste utover igjen.

- Det er så nære! Et kjempeforsøk fra Meling. Han treffer kneet til Costil, poengterte Direktesports kommentator Robin Haugen.

- Det var synd for Birger Meling. Vi ser altså igjen hvor offensiv han er, og han har tillatelse fra trener Bruno Génésio til å bli med opp der. Det er det en grunn til.

Meling gjorde seg helt klart mest bemerket av de to norske spillerne på banen, kanskje både med positivt og negativt fortegn. Et par situasjoner med Rennes-backen involvert var også i ferd med å skape trøbbel ved eget mål.

- Det var en anledning da han hadde et dårlig tilbakespill mot egen keeper, Alfred Gomis, men slapp med skrekken, oppsummerte Haugen halvveis i oppgjøret om den tidligere Stabæk- og Rosenborg-backens innsats.

Det var liten tvil om at Melings lag begynte best på Stade Matmut-Atlantique. Med den norske landslagsprofilen som én av to offensive vingbacker spilte bortelaget seg til flere gode muligheter de første 45 minuttene.

Uttelling som sviktet

Også etter sidebyttet var det Rennes som kom best i gang. Et hardt og godt innlegg fra nordmannen var innom hendene på Costil, og fant nesten veien til en lagkamerat i hvitt.

Det ble ikke farligere enn at Bordeaux kom seg unna og kunne sette i gang noen egne angrep.

Og omtrent ut av ingenting var det plutselig hjemmelaget som nærmet seg scoring. Denne gangen var Meling involvert med negativt fortegn da han bommet på et enkelt mottak, og keeper Gomis måtte styre et farlig skuddforsøk til corner.

- Han blir reddet av Gomis der. Den skal jo Meling ha, men så er det veldig, veldig svakt av nordmannen, kommenterte Robin Haugen om situasjonen.

Les også: Dybala brøt sammen i tårer da han forlot banen

Ti minutter ut i den andre omgangen skulle Rennes få uttelling med angrepet som ga scoring.

Den offensive høyrebacken Hamari Traoré stakk i bakrommet bak Bordeaux-forsvaret og fikk så lagt inn i feltet. Gaëtan Laborde gjorde ingen feil med avslutningen.

Meling kom deretter til den store sjansen sin, men greide ikke altså å smelle ballen forbi Bordeauxs keeper.

Stian Gregersen fikk spille 70 minutter for Bordeaux før han ble erstattet av Abdel Medioub som en av hjemmelagets tre midtstoppere.