MONTPELLIER - RENNES 2-4:

Målene rant inn i den første omgangen av Ligue 1-kampen mellom Montpellier og Birger Melings lag Rennes.

Et straffespark tidlig i andre omgang, signert den tidligere Montpellier-spilleren Gaëtan Laborde, sørget for en ny Rennes-føring og 3-2.

Deretter havnet Meling og lagkompisene under et voldsomt trykk. Det toppet seg med en situasjon der en Rennes-spiller stusset et frispark i egen tverrligger, før Meling ble en reddende engel på returen.

Les også: Dette intervjuet med Meling forbløffer eksperten: - Det er enormt

Landslagsbacken fikk rensket unna ballen på målstreken i aller siste liten.

- Her reddes Rennes av Meling. Og det er så vidt det er! Men det holder i massevis det for Birger Meling. Den er like mye verdt som å sette en ball i nota den andre veien, bemerket kommentator Robin Haugen i sendingen til Nettavisen og Direktesport.

Mot slutten trygget Lovro Majer tre poeng for Rennes med 4-2-scoringen. Den punkterte en fartsfylt kamp.

Rennes er nå nummer fire i Ligue 1 før de øvrige kampene i spillerunden fullføres lørdag og søndag.

Pangstart

Tidlig i kampen fant Rennes-kaptein Hamari Traoré fram silkefoten da han skrudde ballen på fantastisk vis inn i feltet. Innlegget landet perfekt foran panna til Martin Terrier, og spissen hadde få problemer med å bukke inn 0-1.

Den svake starten fra hjemmelaget ga ingen umiddelbar vekker. Isteden slapp Meling og laget hans til på enkelt vis igjen.

Et kvarter var spilt da ballen var innom Melings føtter før den etter flere nye pasninger fant veien over på motsatt side.

Les også: Granerud imponerte, men én ting irriterer: - Det kjennes jo litt

Som ved første scoring var det veldig store rom å boltre seg i for gjestene, noe Traoré visste å utnytte.

Backen fra Mali sto for den målgivende pasningen igjen da Benjamin Bourigeaud sendte kampens andre mål i garnet bak hjemmekeeper Jonas Omlin.

Vendte fullstendig

Etter Rennes' særdeles dominerende åpning på kampen, skulle den første omgangen i Sør-Frankrike få et temmelig plutselig sceneskifte.

Montpellier-tilhengerne på tribunene hadde hatt null og niks å smile for. Så fikk et innlegg fra høyre sprette forbi nesten alt og alle i utkanten av feltet.

Alle bortsett fra venstrebacken Ambroise Oyongo. Kameruneren hamret til med venstreslegga og fikk et utsøkt treff. Med perfekt skru seilte ballen forbi en sjanseløs Rennes-burvokter Alfred Gomis og inn i den lengste nettveggen.

Les også: Tar grep rundt Bolsjunov: - Tonen er veldig hard og truende

- For en perle! Og ut av ingenting er det fullstendig fyr i matchen igjen, bemerket Haugen etter drømmetreffet.

Reduseringsmålet ga virkelig Montpellier gnisten tilbake. Og godt hjulpet av et publikum som også var kommet til hektene, la vertene et trykk på Meling og kompani.

Et nytt innlegg fant veien til den unge angriperen Elye Wahi. På merkelig vis fikk 19-åringen inn 2-2 med en snedig brassevariant.

Ballen så ut til å treffe den andre foten til Wahi først, før den fortsatte i leggen på beinet han trolig tok sikte på å avslutte med. Derfra dalte ballen perfekt forbi Gomis og inn ved lengste stolpe.

- Han skjønner ikke selv at han har scoret før lenge etterpå. Wow! For en reklame for Ligue 1 og fransk fotball, kommenterte Haugen entusiatisk.

Andreomgangen hadde også sine høydepunkter, men det var altså Meling og Rennes som tilslutt fikk med seg de viktige poengene.