*Nettavisen* Sport.

Memelli avgjorde for Brann

Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Brann gjorde ikke mer enn nødvendig da Glentora ble slått 1-0 i Belfast i kveld.

13.07.06 22:38

iBergen.no (Belfast/Bergen)

Brann tok en 1-0-seier uten å imponere noen. Kampen var preget av at den egentlig ikke er så viktig og mange av reservene fikk prøve seg. En av dem, Janez Zavrl gjorde ikke god figur i første omgang som midtstopper, men hevet seg et par hakk da han ble flyttet frem på midten.

Etter at Charlie Miller kom inn for Brann fikk rødtrøyene mer trøkk fremover og han ga blant annet målgivende pasning til Branns mest effektive spiss Migen Memelli. Savnet av spillere som Martin Andresen var merkbart.

I perioder dominerte Glentoran kampen og det skal sies at Brann var heldig som ikke slapp inn mål. Johan Thorbjørnsen hadde to svært gode redninger.

Brann har nå sikret seg et gunstig utgangspunkt til kampen på Stadion som i all hovedsak bør være en formalitet.

SLUTT

92. min: Monkam blir utvist. Får sitt andre gule kort for filming. Tvilsom avgjørelse. Mokam var i duell med to Glentoran-spillere, men falt ikke frivillig. I stedet for å score 10 mål mot Glentoran, som man fryktet i Belfast før kampen, avslutter Brann med 10 mann.

86.minutt: Nydelige kombinasjoner av Haugen og Miller før ballen havner ute på venstrekanten hos Kalveness. Godt innlegg som bloir blokkert. Rett etterpå er det Sigurdsson som prøver seg på et innlegg. Helt upresset header han ballen meteren utenfor.

86.min: Det ser ikke ut til at Glentoran klarer å få en utligning. Brann har kontroll.

84. min: Ballen detter ned på foten til Miller inne i 16 meteren etter et innlegg. Han skyter fire meter over. Innlegget gik via en spiller før den kom til Miller.

82.min: Glens får frispark på spissen av 16 meteren. Ballen blir slått hardt inn fremfor Thorbjørnsen, men han rekker den med foten, tidelet før en sulten Glentoran-spiller. Stor sjanse for hjemmelaget.

81. min: Glentoran bytter ut Halliday og setter innpå Gary Hamilton.

79.min: Glentorans Kylie Neill prøver skuddfoten fra 18 meter, men ballen langt over. Brann har kontroll, men imponerer ikke nevneverdig. Miller bedre helt på topp.

78.min: Migen river seg fri og får lagt inn. Der kommer Miller som ike får kontroll på mottaket og Glentoran overtar ballen.

76. min: Fortsatt jevnt på The Oval. Det virker som Zavrl får det bedre til som midtbanespller enn i imdtforsvaret.

74. min: Glentoran bytter. Morgan går av og spissen Jody Tolan kommer inn.

71. min: Kristian kalvenes inn for Vaagan Moen og spiller venstrekant. Mjelde sparer tydeligvis stjernene.

69. min: Miller tar med seg ballen på et raid rykker og sender ballen til Memelli som ikke gjør noen feil alene med keeper og setter den til venstre i mål. Meget sterkt av den albanske oksen.

67. min: Sæternes går ut for Olafur Bjarnason.

64. min: William McDonagh får ballen på 16 meter, klemmer til mot hjørnet, men Thorbjørnsen kaster seg og gjør en klasseredning. Glentoran presser Brann nå.

62. min: Savnet av Martin Andresen er merkbart. Heller ikke Migen Memelli klarer å markere seg, etter at han begynte friskt.

61.min: Glenroan bytter keeper. Inn kommer Carian McLaughlin da Elliot Morris har fått strekk.

59. min: Sigurdsson kaster seg inn i en håpløs tackling for får det gule kortet.

57. min: Glentorans keeper Elliot Morris har fått seg en strekk og kaster ballen ut over linja.

54. min: Martin Knudsen blir felt på 20 meter og Brann får frispark. Etter noe krangling tar Brann frisparket ved Miller, som svakt skyter rett på keeper.

52. min: Glentorans Jason Hill ligger nede etter en hard tackling av Sigurdsson, men han kommer seg på beina igjen.

50. min: Arnaud MOnkam får gult kort for en nedspenning av Glentorans Halliday.

49. min: Glentoran kombinerer fint og kommer seg ned på dølinjen, men Zavrl blokkerer innlegget til en corner som det ikke blir noe av.

47. min: Charlie kommer til et innlegg etter ett minutt, men forsøket er for svakt.

46. min: Charlie Miller er kommet inn for Bjørn Dahl. Martin Knudsen går ned på høyre back og Miller spiller på høyre kant.

Pause: Glentoran har seks spillere under oppvarming i pausen. Brann ser ikke ut til å skulle gjøre noen forandringer.

Pause: Brann har vært det beste laget, men klarer likevel ikke å skape de store sjansene. De største er det faktisk Glentoran som har hatt. Brann har vært for lite flinke til å bruke høyresiden der det har blitt farlig hver gang ballen har havnet der. Stopperparet har slitt mer enn forventet og kvaliteten på de lange pasningene opp mot spissene har heller vært svake.

Glentoran spiller som ventet, men er ikke bedre enn at dette bør bli en grei skuring for Brann etter pause. Litt mer presisjon og mindre av de lange pasningene fra forsvarsfireren.

44. min: Farlig frispark etter at Sæternes ble felt på høyresiden. Flere prøvde å avslutte, men ballen ble blokkert. Brann har ellers gått over til å spille lange baller opp mot spissene, men det fungerer ikke når pasningene er så upresise. Glentoran-fansen jubler for sine gutter. 2 minutter tillegg.

42. min: Kanonsjansne til Glentoran. River seg fri fra Zavrl, skyter i lengste hjørnet og Johan Thorbjørnsen strekker seg og redder glimrende. En brannspiller plukker reuren.

42. min: Janez Zavrl virker ikke helt stø når han endelig har fått muligheten igjen. Roter fælt i forsvar. Heller ikke Sigurdsson er helt på hugget i dag og taper mange dueller.

41. min: Monkam ligger nede etter en duell, men kommer seg på bena igjen. Holder seg til hodet.

40. min: Janez Zavrl roter ballen til corner. Ballen treffer hodet til en Glentoran-spiller, men ballen går utenfpor fra halvannen meter.

35. min: Brannfrispark 20 meter. Vaagan Moen skrur ballen over muren, like over. Det meste dreier seg om Brann på The Oval nå.

33. min: Brann presser og Bjørn Dalh har et nytt raid. Ballen ender hos Sæternes som skyter utenfor fra tre meter med venstre. Gode takter.

30. min: Forsvaret til Glentoran ser slitent ut allerede. De har stadig større og større problemer med Sæternes og Memelli sine løp.

29. min: Memelli får ballen inne i feltet, sender videre til Sæternes som skyter på direkten rett i et Glentoran-bein og over mål til corner. På corneren header Sæternes like over.

28. min: Bjørn Dahl dribler to spillere og legger inn. Ballen går til corner som det ikke blir noe på.

26. min: Stor sjanse til Glentoran. Et frispark blir lagt inn bak brann. En Glentoran-spiller skyter over mål. Imidlertid blir det avblåst for offside.

25. min: Vaagan ser ut til å være klar igjen, halter litt men kommer innpå.

25. min: Vaagan Moen ligger nede etter å ha blitt tacklet hardt nede ved dødlinjen. Han får behandling på sidelinjen.

24. min: Brann går rett i angrep, ruller opp på venstresiden. Vaagan Moen og Hanstveit kombinerer fint. Hanstveit legger inn og det blir farlig. Hjemmelaget får klarert.

24. min: Et frispark fra venstresiden blir slått inn i feltet bil Brann. En Glentoran-spiller går opp mellom Branns stoppere, men headdingen går meteren utenfor.

23. min: Brann er veldig flinke til å komme seg rettvendt og tilbake etter å ha mistet ballen høyt oppe på banen.

16. min: Brann har kontroll på kampen nå.

12. min: Memelli med Branns første sjanse etter 12 minutter. Vender vekk en Gelntoran-forsvarer og skyter hardt med venstre. Ballen går rett på keeper.

10-15 Brann-supportere har tatt turen til Belfast for å støtte laget sitt. De gir lyd fra seg og får øredøvende Glentoran-rop tilbake.

3. min: Glentopran nesten igjennom men Janez rydder opp i siste liten. Glens er aggresisive fra start

1. min: Memelli prøver seg på et brassespark etter 24 sekunder fra 20 meter. Treffer mål men ikke mer. Publikumsvennlig i alle fall

Foran kampen:

Glentorans manager Paul Millar har tilbrakt flere timer på videorommet og sett DVDer av Brann. Noe han mener var lite lystig skuing.

- Brann er et godt lag. Det blir tøft, sier Millar til The Belfast Telegraph, og antyder at Brann er et godt lag.

Manageren til Glentoran mener at Brann er de klare favorittene og at alt presset ligger på dem.

- Brann er favorittene i denne kampen. Presset ligger på dem å få med seg et godt resultat. Det blir en stor kamp for oss mot Brann som har mye erfaring, sier Millar til Daily Mail Nord-Irland.

Brann har også møtt Glentoran i europacupen tidligere. Da var det nordirene som gikk videre til neste runde med 4-2 sammenlagtresultat (3-1 på The Oval). Det man i Glentoran husker best fra møtet med Brann er vannmengden som var på Stadion-gresset. Banen var omtrent oversvømt og i Nord-Irland fablet man om konspirasjonsteorier om at Brann hadde gjort dette bevisst for å vinne kampen.

For Glentoran spiller Colin Nixon sin 497. kamp for klubben. Branns Erlend Hanstveit blir smågutten i forhold. Han er den spilleren som har flest Brann-kamper av dem som er i dagens tropp med 189 kamper.

Branns lag (4-4-2):
Johan Thorbjørnsen - Bjørn Dahl, Kristjan Sigurdsson, Janez Zavrl, Erlend Hanstveit - Martin Knudsen, Arnaud Monkam, Helge Haugen, Petter Vaagan Moen -Bengt Sæternes, Migen Memelli.

Innbyttere: Steffen Haraldsen, Olafur Bjarnason, Christian Kalvenes, Charlie Miller.

Glentoran:
Elliot Morris - Colin Nixon kaptein, , Chris Walker, Philip Simpson, Shaun Holmes - Michael Halliday, William McDonagh, Ryan Berry, Kyle Neill -Chris Morgan, Jason Hill.

Innbyttere: Gary Hamilton, Jody Tolan, Gary Browne, BJ McMenamin, Aaron McCusker, Ciaran McLaughlin (keeper).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.