RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: GLYN KIRK / AFP

Men ikke vær så lei deg da, Friedel

Sist oppdatert:
Tottenham-veteranen slo tilbake etter tabbemål.

TOTTENHAM - HULL 2-2 (8-7):

Det er kun noen dager siden Tottenham sist fikk besøk av Hull på White Hart Lane, men onsdag kveld var Steve Bruce sine menn tilbake for å kjempe om videre ligacupspill.

Spurs kom seirende ut av helgens Premier League-oppgjør etter at de fikk straffe like før slutt.

Onsdag skulle publikum bli vitne til en noe mer målrik kamp. Gylfi Sigurdsson sendte hjemmelaget i ledelsen på herlig vis etter kun 16 minutter spill.

Men Hull kom sterkere tilbake etter pause og etter 52 minutter var utligningen et faktum da Tottenham-keeper Brad Friedel rotet ballen i eget mål etter en svak avslutning fra Curtis Davies.

Da ingen av lagene klarte å score flere mål før 90 minutter var spilt, var det klart for ekstraomganger.

Der sendte Paul McShane gjestene i ledelsen etter ni minutter, men unggutten Harry Kane holdt liv i håpet for Tottenham da han utlignet i andre ekstraomgang.

Det skulle dermed i stedet avgjøres på straffespark.

Med to redninger av Brad Friedel på ni straffer til hvert av lagene, kunne Tottenham til slutt juble for en 8-7-seier i straffesparkkonkurransen og videre avansement i ligacupen.

Tottenham startet best
Men det var altså Tottenham Hotspur som åpnet best på White Hart Lane onsdag kveld.

Ti minutter var spilt da Younes Kaboul fikk gå opp alene på en Tottenham-corner. Dessverre for den skadeplagede stopperen gikk headingen utenfor.

Fem minutter senere skulle derimot hjemmefansen få noe å juble for da Kyle Naughton fant Sigurdsson. Islendingen dro med seg ballen med hælen før han banket ballen opp i krysset. Dermed sto det 1-0 til Spurs.

Tottenham hadde ballen mye og styrte det meste av det som skjedde på White Hart Lane også utover omgangen.

Likevel uteble de virkelig store sjansene.

Det ble derimot noe dramatisk like før pause da Tottenhams Kyle Walker viste knottene i en takling. Reprisen viste at høyrebacken fort kunne ha blitt utvist, men i stedet slapp han unna med tilsnakk.

Friedel-tabbe
Mens Tottenham var det beste laget før hvilen, kom gjestene sterkt tilbake etter pause.

Kun syv minutter var spilt da Curtis Davies kom alene på venstresiden og fikk avsluttet. Skuddet var av det håpløse slaget, men en uheldig Brad Friedel klarte å rote ballen i mål, og stillingen var dermed 1-1.

Scoringen så ut til å vekke Tottenham noe, men det ble veldig mye «nesten» for hjemmelaget, som slet med å komme til klare store målsjanser. Da klokken var passert 90 minutter så det ut til at det skulle bli ekstraomganger på White Hart Lane.

Innbytter Harry Kane gjorde derimot alt han kunne får å forhindre ekstraomganger da han avsluttet fra cirka 20 meter på overtid. Skuddet til Tottenham-spissen var nesten perfekt, men dessverre for unggutten traff han punktet der tverrleggeren og stolpen møter hverandre og ballen spratt dermed utenfor.

McShane scoret
I ekstraomgangen var det igjen Hull som startet best.

8 minutter var spilt da George Boyd fant Paul McShane på en corner. Den rødhårede forsvarsspilleren gjorde alt rett og headet ballen like over Brad Friedel, som ikke klarte å få armene opp i tide, da sto det plutselig 2-1 til gjestene.

Men det ville ikke unge Harry Kane finne seg i, kun få minutter ut i andre ekstraomgang satt ballen endelig i mål for 20-åringen.

Friedel reddet to
Da ingen av lagene scoret flere mål, skulle det hele avgjøres på straffer.

Gylfi Sigurdsson satte Tottenhams første straffe enkelt i mål, og da Brad Friedel reddet Aaron McLeans forsøk, så det svært lovende ut for hjemmelaget.

Men Tottenhams dyreste spiller gjennom tidene, Erik Lamela klarte ikke å finne veien til mål, slik som sine lagkamerater, og etter fem straffer var man like langt.

På den niende straffen skulle det derimot avgjøres. Tottenhams Kyle Walker gjorde alt rett og scoret, men det klarte derimot ikke Hulls Ahmed Elmohamady. Brad Friedel reddet egypterens forsøk, og Tottenham er dermed klare for neste runde i ligacupen etter å ha vunnet 8-7 på straffer og til sammen 10-9.

Tottenham møter nå West Ham på White Hart Lane i kvartfinalen.

Her er kvartfinalene i ligacupen:
Stoke-Manchester United
Leicester-Manchester City
Tottenham-West Ham
Sunderland/Southampton-Chelsea

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere