Gå til sidens hovedinnhold

... men skiskytter blir han aldri

Tre verdenscuprenn fikk Tore Ruud Hofstad med seg i vinter. Men fristileksperten vurderer ikke å kjøpe børse.

Lars Berger må stadig vekk tåle spørsmål om hvorfor han ikke bytter ut børsa med klassiskski og konverterer til langrenn. Tore Ruud Hofstad har lenge forsøkt å bli god i klassisk langrenn, men uten de helt store resultatene.

Langrenn råest
Når Nettavisen spør om han har vurdert å investere i børse og konvertere til skiskyting, får Ruud Hofstad seg likevel en aldri så liten latter:

- Hehe, jeg her vel ikke tenkt på det, nei. Det er langrenn jeg liker å holde på med. Det er den råeste sporten for min del, sier 27-åringen, som så vidt har prøvd seg på skytebanen.

- Så jeg vet hvor mye den skytinga krever, understreker han.

Selv om Ruud Hofstad utelukker skiskyting, innrømmer han at det har sine negative sider å være så til de grader spesialisert på en stilart som han er. Det blir få muligheter til å gå verdenscup.

Ikke gitt opp
Denne vinteren ble det bare tre renn individuelle verdenscuprenn for Hofstad, riktig nok med den knallsterke resultatrekke 2, 4 og 7.

- Jeg har gått mange renn utenfor verdenscup, så jeg er oppe i 15-20 renn i vinter. Men jeg skulle gjerne ha vært så god i klassisk at jeg kunne ha gått duathlon i verdenscupen, medgir Hofstad.

- Har du gitt opp å bli god i klassisk?

- Gitt opp og gitt opp ... Nei, jeg har ikke gitt opp. Men jeg synes jeg har fått dårlig betalt for innsatsen de siste årene.

At det er blitt få verdenscuprenn på Tore Ruud Hofstad de siste årene, skyldes imidlertid ikke bare at han kun hevder seg i distanserenn i fristil. Han har også vært ekstremt sykdomsutsatt.

Forfulgt av sykdom
Hurdølingen måtte reise hjem fra fjorårets OL, og etterpå fikk han påvist en virussykdom. Det ble sju uker uten trening.

Under årets VM i Sapporo skjedde akkurat det samme. En syk Ruud Hofstad reiste til Japan, men kom aldri til start. Da Lars Berger ble verdensmester på 15-kilometeren, satt han hjemme og fulgte med på TV.

- Jeg var oppgitt og lei meg. Og ekstra ille var det fordi sjukdommen ikke slapp. Ikke bare måtte jeg se VM på TV, men jeg følte meg slapp og kom meg ikke ut på trening, forklarer Ruud Hofstad, som først denne uka har trent som normalt igjen.

Mager trøst
Den eneste trøsten er at han uansett ville ha vært sjanseløs i 15-kilometeren på grunn av været.

- Jeg ville ha startet så sent at jeg uansett ikke kunne ha kjempet om gullet. Det er en trøst, men den er mager, konstaterer Ruud Hofstad.

Nå ser han framover.

- Man må jo tenke rasjonelt. Det viktigste er å bli frisk. Og nå håper jeg at jeg har brukt opp min kvote av sykdom og uflaks.

Tore Ruud Hofstad kommer i hvert fall ikke til å utfordre skjebnen på standplass ...

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag