Mens Barcelona har hatt en tung sesong så ruller Real Madrid-toget videre. Spesielt for angriperne Karim Benzema og Vinicius Jr. har det virkelig gått på skinner denne sesongen.

Duoen har scoret henholdsvis 22 og 14 mål i alle turneringer denne sesongen. Sammenlagt har de scoret 36 mål, noe som er mer enn hva hele Barcelona-laget har prestert denne sesongen.

LaLiga-ekspert Petter Veland mener denne statistikken viser den største forskjellen mellom Real Madrid og Barcelona.

– Det er her skoen trykker for Barcelona sin del. Etter å ha mistet Messi, som var en garantist for 50+ mål og målgivende hver sesong så har de ikke klart å omstille seg. De lider av et slags posttraumatisk sjokk av å ha mistet sin store stjerne.

– Det minner om 2018/19 sesongen, etter at Real Madrid hadde mistet Cristiano Ronaldo. Forskjellen var at Real Madrid håndterte det bedre. De la om spillestilen og ble mer defensivt solide, og klarte å vinne ligaen i den andre sesongen uten Ronaldo. Barcelona er mer i villrede, og har nå sin tredje manager på kort tid, sier Veland til Nettavisen.

Les også: Vlahovic kan bli dyrere enn Haaland: - Vil styrke enhver Premier League-klubb

Nest beste duoen i Europa

Bayern Munchens Robert Lewandowski og Leroy Sane er, med sine 42 mål sammenlagt, den eneste duoen som har scoret flere mål enn Benzema og Vinicius.

Med sine sammenlagte 36 mål i alle turneringer ligger Real Madrid-duoen foran store navn som Liverpools Salah og Jota (34), Dortmunds Haaland og Reus (27) og RB Leipzigs Nkunku og SIlva (26).

Karim Benzema har over lengre tid levert scoringer på løpende bånd, men siden Cristiano Ronaldo forlot klubben har han ikke hatt en makker som kunne matche målsnittet hans. Vinicius´ oppblomstring denne sesongen har gjort at Benzema igjen har en lekekamerat i Real Madrids angrep.

– Omsider ser det ut at Vinicius får ut det potensialet som vi alltid har tenkt at har vært der. Det har vært en ond spiral, men nå ser det ut til at det som tidligere gikk i hans disfavør nå går i hans favør, spesielt i avgjørende situasjoner.

Les også: Nornes og Odd enige om å avslutte arbeidsforholdet

Veland mener at Ancelottis håndtering av spilleren skiller seg fra Zidanes, og at det kan være en av årsaken til at unggutten nå skinner.

– Tidligere sesonger har Vinicius vært en dårlig avslutter, og mye av det kan knyttes til selvtilliten. Under Zidanes ledelse spilte han med høye skuldre, og så ut til å tenke konsekvenser og ikke muligheter. Nå, under Ancelotti, spiller han med lave skuldre, og vi får se makspotensialet hans.

Les også: Advarer Tottenham. Har bitt seg merke i en endring hos Conte

Styrkeforskjellen har aldri vært større

Barcelona og Real Madrid møtes i den spanske supercupen klokka 20:00 onsdag kveld. Ettersom den avsluttende fasen av turneringen spilles i Saudi-Arabia, vil kampen bli spilt på King Fahd International Stadium i Riyadh.

Før kampen er det store forskjeller mellom lagene.

Real Madrid topper LaLiga-tabellen og er videre i Champions League, mens Barcelona, som tilpasser seg livet etter Lionel Messi, ligger på en skuffende sjetteplass i serien, og må ta til takke med Europa League spill i vår.

– Det har vært enkelte perioder hvor styrkeforholdet mellom klubbene har vært veldig skjevt, for eksempel i perioden 2000-2004, men i nyere tid har styrkeforskjellen aldri vært større enn det er nå, sier Veland.

Eksperten er tydelig på at å vinne El Clasico alltid er ekstremt viktig for begge klubbene, men mener at det viktigste for Barcelona er å få fjerdeplassen i LaLiga.

– Å få trofeer er alltid viktig for en klubb på Barcelonas størrelse, men med tanke på den økonomiske situasjonen Barcelona er i er det livsviktig å sikre Champions League spill til neste år. Jeg tror de fleste vil mene at en sesong hvor de får fjerdeplassen i ligaen og ikke vinner noen trofeer vil være en større suksess enn å komme på femteplass i ligaen og vinner supercupen.

Les også: Ekspertene om Solskjærs etterfølger: - Han sliter med mange av de samme problemene

Viktig å få Torres i gang

Barcelonas nysignering Ferran Torres har omsider blitt registrert i klubben, og kan få debuten sin i El Clasico i kveld.

– Ferran Torres er en spiller som passer Barcelonas spillestil veldig godt, så fotballmessig gir det veldig mening å hente han. Det er alltid risiko involvert når man bruker så mye penger på en spiller, men for en klubb som er i den økonomiske situasjonen som Barcelona er så er det ekstra stor risiko.

Veland stusser over flere av valgene Barcelona har tatt for å kunne registrerte Torres. Samuel Umtiti har tidligere blitt forsøkt solgt av klubben, men har nå i stedet signert en ny og lenger kontrakt, hvor han gikk ned i lønn for å frigjøre midler. I tillegg har den 18 år gamle østerrikeren Yusuf Demir blitt fjernet fra a-lagsstallen, og er degradert til juniorlaget.

Veland mener at disse avgjørelsene vil legge ekstra mye press på at Torres må presterte i den rødblå drakten.

– De setter Demirs karriere på hold når de velger å prioritere Torres over han. Det var allerede veldig viktig for Barcelona at Ferran Torres presterte med en gang, men dette legger et ekstra press på nysigneringen.