Etter å ha ledet Juventus til tre strake Serie A-titler takket Antonio Conte for seg i 2014, fordi han ikke fikk den økonomiske støtten han ønsket seg fra ledelsen.

- De forventer at jeg skal spise i en 100 euro-restaurant med 10 euro i lommen, uttalte Conte blant annet i forbindelse med avskjeden.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

I stedet tok han over et av de svakeste Italia-lagene i manns minne og beviste at han kan levere resultater også med Graziano Pelle og Emanuele Giaccherini som nøkkelspillere.

- Conte er ikke dum

ESPN-journalisten Gabriele Marcotti tror Conte kommer til jobben som Tottenham-manager med den samme mentaliteten fordi han vet at han ikke får den økonomiske støtten han har hatt andre steder.

- Antonio Conte er ikke dum. Jeg tror han kommer til denne jobben med en helt annen tilnærming enn han kom med i Inter og Chelsea. Han vet at det ikke er like mye penger i Spurs. Han vet at dersom man baserer suksess på om man klarer topp fire eller ikke, så blir det vanskelig, for det er tre lag som er bedre enn alle de andre, sier Marcotti til Nettavisen.

- Denne gangen vedder han på seg selv. Han tenker nok at han kan gjøre disse spillerne bedre, at de kanskje kan klare topp fire og så få mer penger til sommeren, sier Marcotti videre.

ESPN-profilen mener Contes hovedoppgave nå blir å få det beste ut av de spillerne han allerede har til rådighet.

- Han setter sitt eget rykte på spill, men det er ikke første gang han gjør det. Jeg synes dette er litt som da han tok over Italia i 2014 - det verste Italia-laget noen gang, og de gjorde det veldig bra under Conte i EM. Nå vil han gjøre Alli og Kane gode igjen.

Les også: Scholes slakter United-stjerne: - Ubrukelig

Ikke sikker på Kane-salg

Sommeren 2015, da Conte kom til Chelsea, hentet klubben N'Golo Kanté, David Luiz og Marcos Alonso. Til Inter kom Romelu Lukaku, Achraf Hakimi, Christian Eriksen og Nicolo Barella.

Marcotti har vansker for å se for seg en lignende kjøpsfest i Tottenham.

- Han kommer til å forsøke å reparere spillere som Tanguy Ndombele, Ryan Sessegnon, Dele Alli, Eric Dier og Giovani Lo Celso. Det er spillere som av ulike årsaker har prestert bedre tidligere. Og så har du Harry Kane. Det er ingen tvil om at han har slitt de siste seks månedene - kanskje på grunn av City-overgangen som gikk i vasken, skriver Marcotti i en ESPN-artikkel om samme tema som Nettavisen intervjuer han om.

- Han er den typen person som er overbevist om at hvis han er intens nok og jobber hardt nok, så kan han komme dit han ønsker. Hvis han klarer det, så vil ryktet hans være enda bedre om et år, og han er i posisjon til å be Spurs om seriøse investeringer. Uten byrden med en langtidskontrakt står han også fritt til å kunne ta over en enda større jobb når det åpner seg en mulighet.

ESPN-journalisten tror Spurs sin beste mulighet til å cashe inn på Harry Kane kan ha vært i sommer, og at klubben ikke nødvendigvis får like mye penger for spissen etter inneværende sesong.

- Det er en del som mener at Tottenham nå bør selge Harry Kane for 150 milloner og kjøper fem spillere Conte liker. Jeg er ikke så sikker på at du får 150 millioner pund for Harry Kane i sommer. Han er år eldre, og jeg tror ikke City kommer til å gå for ham igjen.

Conte åpnet Tottenham-karrieren med 3-2-seier mot Vitesse i Conference League, før London-laget spilte 0-0 borte mot Everton i Premier League søndag.