Det har vært et voldsomt trykk rundt Lionel Messis klubbframtid den siste uken, og natt til tirsdag tok det nok en vending.

Da alt pekte på at argentineren skulle signere for stormakten Paris Saint-Germain, meldte flere spanske journalister at Barcelona hadde lagt inn en siste innsats for å sikre seg Messis tjenester.

Rapportene fikk blant annet Viasats La Liga-ekspert Petter Veland til å reagere, og han mener at det absolutt ligger noe i det som ble meldt.

- Jeg er ganske overbevist om at det var konkrete henvendelser fra Barcelona, med tanke på hvilke personer som meldt og hvordan informasjonen kom. Det er splid i klubben omkring valget, så det virker som noen har forsøkt på et eller annet, men at det ikke har vært noe stor realisme i det, sier Veland til Nettavisen.

Les også: Lionel Messi er ferdig i FC Barcelona

- Et rabalder

Twitter koker rundt hele situasjonen, og La Liga-eksperten mener at alle de ulike rapportene kan tyde på at det er ting som har skjedd i kulissene.

- Dette er jo i ferd med å bli et rabalder, for det kommer jo nye oppdateringer hvert kvarter. Mange i PSG-leiren skriver jo at alt er klart, at Messi kommer snart, at Messi skal reise på mandag og at Messi skulle reise på mandag, men det ble på tirsdag. Et eller annet har gjort at ting har blitt forskjøvet, samtidig vet man at Messi var på Ibiza i noen timer mandag og det samme var Barcelonas styreleder Joan Laporta, forteller han.

Og fortsetter:

- Det kan ha vært helt tilfeldig at de var der samtidig, men alt dette antyder jo at det har vært noe form for kontakt. Men det har nok aldri vært noen realisme rundt det, og mye tyder nå på at dette bare var en fartsdump. Nå går nok strake veien til Paris.

Tirsdag formiddag gikk den velinformerte journalisten Fabrizio Romano ut og meldte at Lionel Messis overgang til PSG er klar, men det har fortsatt ikke kommet noen bekreftelse fra klubben selv.

Les også: Gråtkvalt Messi holdt pressekonferanse: - Jeg er ikke klar for dette

Barcelona-tilhengerne håpet naturligvis på et mirakel, men ifølge Veland skulle det mye til for at man skulle se Messi i en Barcelona-trøye igjen.

- Jeg holdt alltid på den ene prosenten av mulighet, men det skulle naturligvis ekstremt mye til for at det kunne skje noe. Nå er det så enormt mange saker som foregår i spansk fotball, med Super League hvor Real Madrid fortsatt jobber på sammen med Barcelona, CVC-avtalen La Liga har sikret seg der 40 av 42 klubber syntes det er en kjempeidé, utenom Real Madrid og Barcelona. Til slutt er det lønnskravene fra La Liga som gjør at ligaen mister sin største stjerne, Barcelona mister sin største stjerne og Messi som egentlig ønsket å få til en avtale.

- Barca nekter for kontakt

Det meste tyder på at det er PSG som blir 34-åringen neste klubb, og nå har det blant annet blitt delt bilder og videoer i sosiale medier hvor plakater av Messi er fjernet fra veggene på Barcelonas hjemmebane Camp Nou.

En av journalistene som meldte Barcelona-interessen natt til tirsdag, Albert Rogé, skriver tirsdag formiddag at Barcelona nekter for kontakten.

- I Barca-leiren nektes det for framstøtet som ble meldt i natt, skriver Rogé.

Nå kan derimot saken gå mot slutten, da fingrene peker på PSG-overgang for den argentinske ballkunstneren.