Uavhengig av den aktuelle innreise- og vaksinekonflikten mellom Australia og Novak Djokovic er serberen langt mindre populær enn sine likemenn.

Rafael Nadal og Roger Federer har i likhet med Novak Djokovic 20 Grand Slam-titler, men serberen opplever ikke den samme kjærligheten fra omverdenen.

- Det har blitt kult å hate ham

Eurosport-kommentator Christer Francke tror det handler om hvordan Djokovic oppfører seg på og utenfor banen.

- Jeg tror det går på personligheten hans, at han er en sånn krigersk type på banen og at det ikke stemmer helt overens med idealet til vesteuropeere. Han kommer fra et krigsherjet Beograd og kommer fra mye tøffere kår enn Federer og Nadal, som det sikkert er lettere å relatere til for vestlige, sier Francke til Nettavisen.

Tenniseksperten mener det nærmest har blitt populært å mislike Djokovic.

- Jeg synes nesten det har blitt sånn at det er litt kult å si at man ikke liker Djokovic. Det blir for dumt når du er nummer én i verden, er så dedikert og har gjort så mye bra. De som har satt seg inn i det han har gjort for tennis, med spillerorganisasjonen for å hjelpe de svakere rankede, hvor mye penger han har donert til blant annet Australia, vanskeligstilte barn og andre veldedige formål. Der går han Federer og Nadal en høy gang, men han får ikke så mye kred for de tingene han gjør, mener Francke.

Wilander: - Han knuste mange drømmer

Sju ganger Grand Slam-mester Mats Wilander tror Djokovic sin manglende popularitet handler om tennisfansens drøm som ble knust.

- Federer og Nadals legendestatus har ikke hjulpet Novak. Han knuste drømmene til mange. De ville se Federer og Nadal spille finaler igjen og igjen, sier Wilander til Tennis 365.

- Som tennisfan vil jeg se dem bli bedre, og Novak er den perfekte medisin for å få dem til å spille bedre tennis. Det er synd for ham at Federer og Nadal kom før ham, men han gjør det rette. Det er jeg sikker på, sier Wilander videre.

Kyrgios: - Han har gjort mye for Australia

Australias største tennisstjerne Nick Kyrgios har selv hatt sin andel uenigheter med Novak Djokovic opp gjennom årene. Han gir imidlertid pressen skylden for å ha blåst det ut av proporsjoner.

I forkant av Australian Open har Kyrgios gått hardt ut mot myndighetenes håndtering av saken, og i Adelaide gjorde han det klart at han ikke har glemt hva Djokovic har gjort for Australia.

- Under skogbrannene var han støttende og hjalp oss mye. Han hadde ikke trengt å gjøre det - de fleste idrettsutøvere ville ikke gjort det. De fleste av dem er egoistiske, sa Kyrgios.

Australieren, som er vaksinert med tre doser, fikk korona få dager etter pressekonferansen og nå er det usikkert om han kan delta i Australian Open.

- Vil ødelegge karrieren

Det er fremdeles usikkert om Djokovic kan delta i Australian Open. En endelig avgjørelse fra immigransjonsminister Alex Hawke er ventet torsdag.

Christer Francke i Eurosport mener en utestengelse ville vært svært ødeleggende for Djokovic sin karriere.

- Hvis han utestenger Djokovic, så er det det samme som å ødelegge karrieren hans - da utestenges han for de neste tre årene. De vil sikkert anke det hvis det skjer, men den er ganske drøy. Da stenger du karrieren til han som er nummer én i verden i hans favoritt-Grand Slam-turnering. Han har vunnet mye og gitt mye tilbake til Australia. Jeg håper ikke det kommer til å skje, men du vet aldri. Det er ikke noe bra for tennis at dette skjer, sier Francke.