Lørdag skulle Vålerenga endelig spille treningskamp igjen etter en påtvunget pause på to måneder grunnet koronapandemien. Men kampen mot KFUM Oslo ble avlyst grunnet sykdom i Obos-klubben.

Dermed blir Vålerengas første treningskamp på over to måneder onsdagens kamp mot Sarpsborg 08, en kamp du kan se direkte på Nettavisen fra klokken 15.

- Mest interessante i hele ligaen

Vålerenga imponerte med en 3. plass i Eliteserien forrige sesong, i det som var Dag-Eilev Fagermos debutsesong som trener for Oslo-klubben.

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har dermed store forventinger til Fagermo sine menn foran den kommende sesongen.

Full oversikt: Direktesport viser treningskamper med en lang rekke norske lag

- Klarer Vålerenga å holde seg skadefri er det et lag som kan være med å utfordre og være med hele veien i år. Men de må være skadefri for de har en tynnere stall enn alle de andre topplagene. Men kvaliteten er meget bra. Trioen med Dønnum, Kjartansson og Layouni er den mest interessante i hele ligaen, sier svensken til Nettavisen.

Les også: Treningskampene endelig tilbake: Dette er reglene toppklubbene må følge

Viktig signering

Foran denne sesongen har Vålerenga blant annet hentet tidligere Bodø/Glimt-spiller Amor Layouni. Den svenske vingen scoret ti mål på 21 kamper for Glimt i 2019, før han ble hentet av egyptiske Pyramids.

Nå er han altså tilbake i Eliteserien, og Jonsson tror Layouni, sammen med Kjartansson og Dønnum, vil bli svært viktige for Fagermo om det skal være håp om Eliteserie-gull.

- Nøkkelspillerne i det offensive spillet må levere målpoeng. Ellers er det bare å bygge videre. De var gode i fjor og hadde et godt toppnivå da også. Det handler egentlig bare om å fortsette på det sporet, og så må disse toppspillerne levere, sier Jonsson.

Full oversikt: Direktesport viser en treningskamper med en lang rekke norske lag

- Kan ikke komme med bortforklaringer

Dag-Eilev Fagermo forlot Odd foran forrige sesong etter tolv år i Skien-klubben. Jobben han har gjort med Vålerenga så langt imponerer Joacim Jonsson.

- Til nå har det vært top notch. Jeg synes at Vålerenga var dominerende i mange kamper i fjor, så det er en enormt sterk prestasjon. I tillegg løftet han frem mange unge spillere og ga dem tillit, jeg tenker på Klaesson, Sahraoui og Borchgrevink. Arbeidet til Fagermo står til 20 i stil, sier eksperten.

Les også: Russisk OL-antrekk vekker oppsikt: - En hån

Men etter en sterk debutsesong forventer Jonsson nå enda mer av Fagermo. Svensken mener at Fagermo nå også må vise at han kan vinne titler.

- Nå er det ikke godt nok med andre- og tredjeplasser. Nå er det cupen og ligagull, det er det som er grunnen til at han er kommet til Vålerenga. Han begynner å få en ellever som er god nok, men så er nok troppen litt for dårlig tror jeg, men det ser absolutt spennende ut.

Fagermo ledet Odd til to 3. plasser i Eliteserien i løpet av tolv sesonger i Skien-klubben, noe som blir sett på som en sterk prestasjon for en litt mindre klubb. Men i Vålerenga kan ikke Fagermo lenger skylde på at klubben er liten, mener Jonsson.

- Nå går det ikke å komme med bortforklaringer om hvorfor man ikke tar titler. I Odd var jo det enklere siden ressursene ikke var der. Så det er klart det blir noe nytt. Det får vi vel kanskje se først og fremst denne sesongen om hvordan han takler, sier Jonsson.

Les også: Pogba i oppsiktsvekkende intervju om Solskjær og Mourinho

Stortalentet Sahraoui

Vålerenga starter sesongen med storkamp mot Rosenborg søndag 9. mai. En spiller som fort kan få tillit i den kampen er stortalentet Osame Sahraoui. Fagermo ga 19-åringen mye spilletid forrige sesong, og Jonsson likte det han så.

- Han leverte på et veldig godt nivå i fjor, og leverer han på det nivået i år og kanskje et lite knepp opp denne sesongen, så tror jeg vi skal være fornøyde med det, mener eksperten.

Jonsson tror også 19-åringen kan få mer spilletid i den rollen han er aller best i.

- Jeg tror han kommer til å få spille mer i sin favorittposisjon som er indreløper i år. Det er der jeg synes han er aller best også, så det kan kanskje være med å løsne litte grann, tror svensken.

Vålerengas treningskamp mot Sarpsborg 08 onsdag ettermiddag kan du se direkte på Direktesport. Kampen starter klokken 15.00.