Deadline Day nærmer seg med stormskritt, og en av klubbene som er ventet å foreta seg noe innen fristen går ut er Newcastle.

Premier League-klubben, med sine nye styrtrike eiere, blir stadig koblet til potensielle spillere, og de siste dagene har rapportene sirklet seg mer og mer rundt Lyon-spiller Bruno Guimarães.

Midtbanespilleren har vært et av få lysglimt for Ligue 1-klubben denne sesongen, og onsdag skriver The Athletic-journalist David Ornstein at brasilianeren er klar for å gjennomgå en medisinsk test for å gjennomføre overgangen til Newcastle.

KAMPANJE: Se Ligue 1 gratis i hele januar på Direktesport.no med Nettavisen Pluss!

Noen timer senere så Lyon seg nødt til å rykke ut med en uttalelse hvor de benekter at klubben er enig om en overgang for deres brasilianske stjerne, men overgangsguru Fabrizio Romano melder at Lyon og Newcastle er enige om summen på 40 millioner euro.

Den italienske overgangsjournalisten påpeker imidlertid at Lyon ikke er enig med Guimarães' representanter om betingelsene i avtalen, og at avtalen således ennå ikke er i havn.

- Jeg er sjokkert

Prisen får uansett Jeremy Smith til å sperre opp øynene. Han følger fransk fotball svært tett, og bidrar jevnlig for både The Guardian og Get French Football News.

Han er krystallklar i sin dom, og mener Lyon selger seg alt for billig.

- Jeg er sjokkert over at han går for så lite, innleder han med til Nettavisen, og karakteriserer Guimarães som en spiller som leser spillet strålende, og ligger som et skjold foran forsvaret.

- Men han har også strålende pasningsspill og er flink til å finne riktige rom når laget gjenvinner ballen. Til tross for at han har hatt et par perioder i dårlig form, passer spillestilen og de fysiske egenskapene hans veldig godt i Premier League.

Han sliter med å forstå hvorfor Lyon, som har hatt en forferdelig sesong hittil, er åpne for å gi slipp på 24-åringen allerede i januar.

- Jeg er virkelig sjokkert over at Lyon er villige til å selge ham midt i sesongen, og enda mer sjokkert over at de ikke ber om en høyere sum for ham.

Robin Haugen kommenterer Ligue 1 for Nettavisen og Direktesport, og heller ikke han sparer på lovordene om den potensielle nyervervelsen.

- Det er nesten så man kan garantere å beholde plassen, hvis de får signert Guimarães, sier han til Nettavisen.

Les også: Har bitt seg merke i Bergs opptredener i Ligue 1: - Jeg var spent på det

Lyons lyspunkt

24-åringen fra Rio de Janeiro står med 20 ligakamper og fire målgivende pasninger denne sesongen for et Lyon-lag som sliter midt på tabellen i den franske toppdivisjonen.

- Han vil være et stort tap for Lyon. Mister de Guimarães har de ikke sjans på en Champions League-plass, med mindre de finner en god erstatter, hevder Haugen.

- Hvorfor har han gått under radaren for mange?

- Ser man på statistikken har han ikke så mye målpoeng å vise til, så det er hans største forbedringspotensialet. Samtidig har han en rolle hvor han spiller dypere i banen, det er ikke hans rolle å score målene.

Og fortsetter:

- Kampen mot PSG tidligere denne måneden, som er kampen man virkelig får testet seg, var han banens beste. Han hadde en fantastisk assist der, samtidig som han gjør en litt usynlig jobb dypere i banen som er veldig verdifull.

Sjekk Guimarães-assisten mot PSG her:

Nå ser det altså ut til at Newcastle-fansen kan se fram til å nyte godt av midtbanespillerens tjenester i årene fremover.

- Det er en enorm signering for Newcastle. Han er best med ball, har en evne til å slå nøkkelpasninger og styrer spillet på en strålende måte. Han har vært eksepsjonell under Bosz' ledelse.

Les også:Onsdagens Premier League-rykter

- Han vil være en brikke som gjør at Eddie Howe vil få maksimalt ut av sin foretrukne spillestil. En knallsignering.

- Sjokkerende

24-åringen skal ha en pris på omkring 300 millioner kroner, og kom til Lyon fra Brasil på omtrent samme tidspunkt for to år siden.

- Det som gjør at jeg tror han at vil være en perfekt match for Premier League, er at han har fysikken og har den råskapen, sier Haugen.

Arsenal har tidligere denne måneden blitt nevnt som en potensiell destinasjon for brasilianeren, men ser ut til å tape kampen om signeringen. Det mener Haugen kan være en stor tabbe.

- Jeg mener jo at Arsenal bør kjenne sin besøkelsestid her. Hvis han er tilgjengelig for 300 millioner, så mener jeg at det er sjokkerende hvis ikke Arsenal eller andre klubber er på han.

Og fortsetter:

- Han kan sammenlignes med Xhaka, som etter min mening er et av de store problemene i Arsenal, bare at han er bedre på absolutt alt, spesielt med ball. Han har samme temperamentet, men han greier å styre unna røde kort og de hodeløse taklingene som Xhaka har for vane.