Gå til sidens hovedinnhold

Mener Gunnarsson burde blitt utvist i «Ælv Classico»

Lokaloppgjøret i Drammen bød på omdiskuterte avgjørelser.

Saken oppdateres!
MJØNDALEN - STRØMSGODSET 1-1:

Kampen gikk mot pause da en lang ball fra Stian Semb Aasmundsen hadde retning midtbanekollega Ole Amund Sveen.

31-åringen var på vei alene gjennom, men gikk i bakken etter å ha blitt revet over ende av Strømsgodset-forsvarer Niklas Gunnarsson.

Les også: Da jubelscenene brøt ut, spurtet Godset-profilen bort med en klar beskjed: - De roet seg raskt

Mens Sveen og resten av MIF ropte på rødt kort for felling som bakerste mann, valgte hoveddommer Espen Eskås å gi Gunnarsson det gule kortet.

Situasjonen har blitt hyppig omtalt i sosiale medier, og også de relevante aktørene fikk spørsmål om den før de gikk inn i garderoben til pause.

- Se der, det er vanvittig klønete. Det er rødt kort for meg, sa Sveen til Discovery etter å ha fått sett reprise av situasjonen i pausen.

Han får støtte av kanelens ekspertkommentator Joacim Jonsson.

- Der er Niklas Gunnarsson heldig som fortsatt er på banen, etter min mening. Den ballen tror jeg Sveen hadde rukket, sier han.

Hovedpersonen selv er imidlertid ikke av samme oppfatning etter å ha sett situasjonen på nytt.

- Gult kort. Ballen er ikke så bra at han hadde rukket å ta den, så jeg kunne bare sluppet ham egentlig. Det er greit det blir gult, men om det skulle blitt rødt kort hadde det blitt mange røde i Eliteserien.

Til tross for at Gunnarsson fikk bli værende på banen, kunne han ikke hindre de brunkledde vertene å ta ledelsen like etter pause.

En strålende pasning fra Benjamin Stokke fant Martin Rønning Ovenstad, som satte inn 1-0 etter 58 minutter.

Ikke lenge etter kvitterte imidlertid formspilleren Halldor Stenevik, da han vakkert skrudde ballen i det lengste krysset etter å ha fått ballen til venstre inne i feltet.

Innbytter Shuaibu Lalle Ibrahim fikk en gyllen mulighet til å sende Mjøndalen-fansen til himmels da han kom alene igjennom, men nigerianeren sviktet i avslutningsøyeblikket.

På overtid ropte hele Consto Arena på straffe da Gustav Valsvik blokkerte en avslutning fra Fredrik Brustad foran åpent mål, men reprisene viste at ballen traff Godset-kapteinen i ansiktet og ikke i armen.