De siste ukene har det blitt hyppig rapportert at Chelsea leder kampen om signaturen til Bayer Leverkusens offensive midtbanejuvel Kai Havertz (21).

Men den tyske stjernen har visse forventninger til sin neste arbeidsgiver, og en av dem skal være at klubben deltar i Europas gjeveste klubbturnering.

Les også: Hektisk liv for «overgangseksperter»: - Du merker på storklubbene at noe har endret seg

Ifølge SportBilds overgangsekspert Christan Falk vil Havertz bort fra eierklubben nå i sommer. Dette fordi Leverkusen endte på femteplass i Bundesliga, og dermed ikke greide å sikre seg Champions League-spill fra neste sesong.

Chelseas svake 0-3-nederlag for Sheffield United lørdag er i så måte dårlig nytt på flere måter.

Kan havne utenfor

Resultatet ga ikke bare en gyllen sjanse for Leicester og Manchester United til å sende dem ut av topp fire i Premier League når den 35 spillerunden er ferdig.

Hvis ikke londonlaget heller greier en tabellplassering som kvalifiserer dem for mesterligaspill ved sesongslutt, er neppe Havertz interessert i en overgang dit.

Om Leicester slår nedrykksplasserte Bournemouth på bortebane søndag, og Manchester United følger opp med en oppskriftsmessig hjemmetriumf mot Southampton, ser Chelseas Havertz-håp plutselig betraktelig mer tynnslitt ut.

Avgjørelsen fra Manchester Citys ankesak i Idrettens voldgiftsrett (CAS), der klubbens to sesonger lange utestengelse fra Champions League enten oppheves eller opprettholdes, kan dermed få enda større betydning for Chelsea.

Den rettsavgjørelsen er ventet mandag.

Milliard-mann

Ifølge nettstedet Transfermarkt ligger Havertz verdi på 875 millioner kroner i skrivende stund. En kjøperklubb må derimot belage seg på å betale en rapportert utkjøpsklausul i tyskerens Leverkusen-avtale.

Den skal ligge på 1,08 milliarder kroner. Bundesligaklubbens nederlandske trener, Peter Bosz, uttalte tidligere i sommer til Algemeen Dagblad at han forventer en lignende sum hvis Bayer Leverkusen skal gå med på et salg.

Etter rapportene å dømme skal Chelsea være villig til å bla opp dette beløpet, men dekan bli nødt til å dele dette opp i flere utbetalinger.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Men uten Champions League-status neste sesong, kan det se ut som Havertz uansett ikke vil velge Stamford Bridge som sin neste hjemmebane.

Real Madrid påstås også å ha følere ute etter det offensive multitalentet. Den spanske ligalederen blir garantert å se i Champions Leagues neste utgave, og har dermed en kjempefordel.

Det spanske topplaget har på sin side en utfordring med å få solgt unna spillere dersom de skal ha penger nok til å punge ut for Havertz.

TV 2-ekspert: - Veldig rart

De defensive problemene til Frank Lampards Chelsea-mannskap ble viet mye oppmerskomhet i Premier League-studiot til TV 2 etter den svake innsatsen i Sheffield.

Både Brede Hangeland og Mina Finstad Berg var kritiske til blåtrøyenes bakre rekker. Hangleand satte spørsmål ved om stopperne i klubben holder mål om man vil kjempe om titler de neste sesongene.

- Jeg synes det er veldig rart om de ikke prioriterer defensive forsterkninger. Det er der skoen virkelig trykker, påpekte Finstad Berg.

- Hvis de skal bruke masse penger på Kai Havertz, så synes jeg det er veldig rart at de gjør det før de får på plass en ordentlig forsvarssjef. Og kanskje også begynner å se seg om etter en keeper, tilføyde hun.