RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Kristoff har hevet seg

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.koafoto.no)
Sist oppdatert:
- Med utviklingen som han har nå vil han om ett år eller to være i den internasjonale toppklassen, sier treneren.

Fredag fortalte BMC-sjef Jim Ochowicz til procycling.no at Kristoff ikke hadde utviklet seg slik de hadde ønsket.

Selv om det virker som at BMC ikke vil forlenge med Kristoff, har ikke Kristoffs trener Stein Ørn noe vondt å si BMC.

- BMC har vært fantastisk. De har lagt forholdene til rette, og er godt organisert. Når man har fått et program har det ikke vært noe tull, og alt har vært rederlig, forteller Ørn til procycling.no

Kristoff begynte sesongen allerede under Tour Down Under, men verken der eller i Oman og Qatar fikk han noen særlig gode plasseringer.

- Bygge seg gradvis opp
Dette virker til å være noe av grunnen til at Ochowicz mener at Kristoff ikke har prestert som forventet denne sesongen.

- Vi prøvde å komme tidlig i from, og han var også på treningsleir på Gran Canaria etter BMCs leir.

Stein Ørn mener heller at Kristoff var langt bedre i januar i år enn han var på tilsvarende tid i fjor, og mener det er viktig med gradvis oppbygning.

- Det er viktig å bygge seg gradvis opp. Man må legge et grunnlag i løpet av sesongen. Hvis du ser på Alexanders resultater vil du se at de nesten er lineære. Vi prøvde å kjøre mye mengde og fremskynde formen, sier Ørn før han legger til:

- Han har nå vært i form fra april til i dag. Han kjører nesten alltid bra i ritt som passer han. Det viser at han er robust, og han er stadig i utvikling.

Stabil
Ørn trekker også frem at Kristoff nå har krefter til å akselerere på slutten av løp, der hvor han tidligere bare kom seg frem i posisjon nok til å komme topp ti.

- I giroen hadde han fire sjanser, og ble nummer 11, 9 og 4. På den siste ble han hindret av velt. Han var også god under Schelderprijs hvor han satt i sitt kanskje livs posisjon, men ble hindret av velt. Under Tredagers De Panne begynte han med diaré og slet seg med. Allikevel ble han nummer fem på tredje etappe.

Mye på grunn av den stadige utviklingen, har Ørn troa på at Kristoff vil utvikle seg til å bli en av verdens beste spurtere i årene som kommer.

- Det er viktig å kunne kjøre løp på samme nivå, som i år, neste sesong. Da blir han bedre. Når han er rundt 26 år kan han dominere. Med utviklingen som han har nå vil han om ett år eller to være i den internasjonale toppklassen.

Kristoffs trener mener at man ennå ikke har sett det beste av Kristoff, og at han kan bygge opp en enda bedre kapasitet. I så tilfelle tror han at man kan få mye moro i fremtiden med han og Edvald Boasson Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BMC-rytteren bor fortsatt hjemme i Stavanger, noe som ikke skal være en ulempe ifølge Ørn.

Ikke ski
- Om vinteren trener han mye styrke, og det krever oppfølging. Jeg kan ikke flytte på meg, så det er en av grunnene til at vi har valgt å fortsette å bo i Stavanger. I tillegg er de klimatiske forholdene bra.

Til procycling.no sa Ochowicz blant annet at det var umulig å gå på ski den ene måneden, for så å vinne sykkelritt rett etterpå. Ørn forteller imidlertid at Kristoff ikke går så mye på ski.

- Han bruker nesten ikke ski, han sykler mye. Klimaet er omtrent som i Belgia, og han kan sykle hele året, forteller Ørn.

Ørn mener nå at det viktigste er å finne et lag som har troen på Kristoff, og som lar han utvikle seg videre.

Og det er kanskje lurt av lagene å dra frem sjekkheftene. Alexander Kristoff kan nemlig komme til å dominere om noen år!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere