Med ti runder igjen av den utsatte sesonginnspurten, og en god del spillere på kontrakter som løper ut i mai og juni, står flere Premier League-klubber overfor en helt ny utfordring.

Nemlig viktige spillere de ikke lenger har avtaler med, til tross for at det fortsatt gjenstår mange ligakamper utover sommeren.

Den storspillende Sheffield United-keeperen Dean Henderson (23) er på utlån fra Manchester United. Han er et av kroneksemplene på nettopp dette problemet.

Les også: Nedslående rapport for fotballstjernene

I henhold til datoene i leieavtalen kan Manchester United kalle hjem klubbens tidligere akademikeeper lenge før Premier League er ferdigspilt. Sheffield United-manager Chris Wilder har uttalt seg om situasjonen overfor britiske medier.

- Det ville vært moralsk riktig å la ham spille for Sheffield United de siste ti kampene av sesongen, sier Wilder ifølge The Sun, og tilføyer:

- Selv om vi alle vet at på grunn av forpliktelser og situasjonen med utgående lån, så kan Manchester United ta den avgjørelsen.

- Ford Fiesta

Wilder sa for øvrig også at han vil respektere det dersom noen ikke ønsker å spille kamper ved en snarlig omstart for sesongen.

Ifølge The Sun er klubben fra ærverdige Bramall Lane den tiende i Premier League som åpner for at egne spillere kan si nei til å spille. Frykt for medisinske konsekvenser i nær familie, blant eldre eller andre nære i risikogrupper blir av mange klubber ansett som god nok grunn til å avstå fra spill resten av sesongen.

Les også: Berges sjef: - Respekterer det om noen ikke ønsker å spille

Sheffield United-bossen mener uansett at klubben hans ikke er en trussel for Ole Gunnar Solskjær og kompani i ligaen, og han tror de røde djevlene er fornøyd med spillergruppa de har til rådighet ut sesongen.

- En Ford Fiesta kommer ikke til å kjøre forbi en Ferrari, påpeker Wilder i en billedlig bilreferanse om styrkeforholdet mellom de to United-lagene.

At «The Blades» ikke er en trussel for Manchester United framstår som en sannhet med modifikasjoner hvis man ser på tabellen, og slik den har blitt stående siden mars. Der er Sheffield United bare to poeng bak de femteplasserte navnebrødrene fra nordvest, og har attpåtil en kamp til gode.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

Om Manchester Citys UEFA-utestengelse opprettholdes, kan Wilders mannskap til og med greie en sensasjonell plass i Champions League neste sesong.

Bestemt på å fullføre

Manageren til de røde og hvite fra South Yorkshire er helt klar på at han ønsker å fullføre sesongen. Han uttrykker likevel skuffelse over dem som har ment det motsatte.

- En ting som er skuffende er at folk har valgt en linje ut fra hvor i divisjonen de ligger plassert. Jeg mener vi må se dette i et større bilde.

- Jeg synes vi skal fullføre sesongen, uansett hvor lang tid det tar. Premier League har vist en enorm entusiasme, i likhet med sjefen min, og det er ikke bare fordi vi ligger på den plassen vi gjør, bemerker Chris Wilder.