Gå til sidens hovedinnhold

Mener mange var usikre på Ødegaard. Nå er tonen en helt annen: - Alle kjenner til Martin og alle liker ham

Martin Ødegaard (20) har overbevist Ajax og nederlandske fans, forteller en av landets mest profilerte fotballjournalister.

AMSTERDAM (Nettavisen): Forventingene var store til det norske talentet da han dro på lån fra Real Madrid til Heerenveen for to år siden, men ujevne prestasjoner førte til at mange i Nederland var usikre på om Ødegaard hadde det som trengs for å slå gjennom på det øverste nivået.

To år senere er tonene imidlertid en helt annen.

Det forteller Freek Jansen til Nettavisen. Han er journalist for fotballsiden Voetball International og er en av de som følger nederlandsk fotball tettest.

- En av de mest spennende spillerne i Nederland

Denne sesongen har Ødegaard vært på lån hos Vitesse, og i likhet med mange andre har Jansen latt seg imponere stort av nordmannen.

- Han har hatt en veldig bra sesong. Jeg synes han har vært en av de mest spennende og en av de bedre offensive spillerne i den nederlandske ligaen. I Nederland er det spesielt tre toppklubber som skiller seg ut med Ajax, Feyenoord og PSV, og så har man de øvrige lagene i ligaen. Blant de andre lagene så synes jeg han har vært den beste spilleren, sier Jansen til Nettavisen.

I sesongavslutningen mot De Graafschap søndag scoret Ødegaard ett mål og fikk trampeklapp da han ble byttet ut på sin egen hjemmebane i siste kamp mot slutten av oppgjøret.

Etter kampen ble han kåret til årets spiller av supporterne med over 40 prosent av stemmene.

Journalisten mener at Ødegaard gjerne kan bli enda mer egoistisk i spillet sitt fremover, men tror også at mange glemmer at han fortsatt er i utvikling og at han ennå er svært ung.

- Han er vel bare 20 år. I Nederland har han også spilt for Heerenveen og jeg tror nederlendere tenker at Ødegaard er 25-26 år, men han er bare 20 år. Han er et stort talent, sier Jansen.

Han forteller også at nordmannens væremåte både på og utenfor banen har blitt lagt merke til.

- Alle kjenner til Martin og alle liker ham. Han er en veldig sympatisk, sier journalisten.

Nettavisen Pluss: Hvor mye kan du om Premier League? Test deg selv her!

Tror Heerenveen var en fin erfaring

Jansen forklarer at Ødegaard har overbevist mange etter at han forlot Heerenveen til fordel for Vitesse.

- Alle hadde hørt om dette talentet fra Real Madrid og det var store forventinger til ham. Men Heerenveen er veldig varierende i prestasjonene, så det var veldig vanskelig for ham å levere på et høyt nivå i hver eneste kamp. Han var også bare 18 år og det var vanskelig for ham, sier Jansen om Ødegaards første år i Nederland.

Fotballjournalisten tror imidlertid oppholdet i Heerenveen likevel var en fin erfaring for nordmannen.

- Man må ikke bare utvikle seg teknisk som fotballspiller, men også mentalt. Jeg synes han har vokst nå, forteller Jansen.

Ønsket av Ajax

Storklubben Ajax har også fått med seg Ødegaards utvikling, og til Nettavisen forteller Jansen at han har fått bekreftet av kilder i klubben at de har lyst til å signere Ødegaard.

- Ja, de sier at de liker ham og at de ønsker å hente ham i sommer, forklarer journalisten.

Jansen tror Ajax vil være et smart klubbvalg av Ødegaard dersom partene kommer til enighet. Han mener Ødegaard vil være en perfekt erstatter for Ajax-stjernen Hakim Ziyech som ryktes å være på vei bort fra Amsterdam-klubben.

Journalisten ser mange likheter mellom Ziyech og Ødegaard.

- Jeg synes Hakim Ziyech er et godt eksempel. Han er nå en av de beste spillerne i Ajax. Før det spilte han for Twente som var på samme nivå som det Vitesse er nå. Han er også veldig god med ballen og god til å angripe, sier Jansen.

- Når Ziyech forlater Ajax i sommer så tror jeg Ødegaard er den beste til å kunne erstatte ham, forteller han.

Ødegaard skal snakke med Real Madrid

Også Ajax-fansen skal være overbevist om at klubben bør hente Ødegaard.

- De sier at han må komme til Ajax og at han kommer til å bli den nye Ziyech. Folk er veldig positive, forklarer Jansen.

Nettavisen forsøkte tidligere denne uken å få et intervju med nordmannen, men Vitesse sa nei til forespørselen.

Ødegaard har villet si lite om hva han har tenkt til å gjøre når låneoppholdet i Vitesse avsluttes om kort tid.

Nordmannen har derimot vært tydelig på at han må snakke med Real Madrid før han bestemmer seg for hvor han skal spille fotball kommende sesong.

Nettavisen Pluss: Hvor god peiling har du egentlig på fotball? Ta Nettavisens fotballquiz!

Kommentarer til denne saken