Harry Maguire har av mange blitt ansett som en svært viktig brikke i Ole Gunnar Solskjærs mannskap etter overgangen fra Leicester City sommeren 2019.

Mannen som halvveis ut i sin første sesong i Manchester-klubben ble utnevnt som ny kaptein har blant annet utpekt seg som en lederskikkelse på banen. Han har også siden ankomsten blitt det klare førstevalget på midtstopperplass, som oftest ved siden av Victor Lindelöf.

- Det er Oles største bekymring

På 29 ligakamper denne sesongen har rødtrøyene sluppet inn 32 mål, og i sine fire siste har de stengt igjen bak og holdt nullen, med storoppgjør mot blant annet Manchester City og Chelsea.

Maguire har så og si spilt det som er av kamper denne sesongen, men én ting bekymrer likevel tidligere United-stopper Rio Ferdinand. Den nåværende United-kapteinen er nemlig ikke kjent for å være den hurtigste på banen, og nettopp det mener han skaper problemer i situasjoner og kamper hvor de ønsker å stå høyt med laget.

- Jeg synes det er Oles største bekymring. Kan han overlate ham til en-mot-en-dueller på ved midtbanestreken? sier Ferdinand i sin egen YouTube-kanal.

Samtidig er han ikke veldig begeistret for stopperkollega Lindelöf når han havner i lignende en-mot-en-situasjoner bakover.

- Vi har sett at det ikke er en av deres beste egenskaper, sier Ferdinand.

- Harry Maguire er god på mye annet, men det området er en av hans svakheter, fastslår han.

- Det er Wan-Bissakas ideelle scenario

En i United-forsvaret som derimot har imponert Ferdinand med sine defensive kvaliteter en-mot-en er Aaron Wan-Bissaka. Det har høyrebacken blant annet vist gjentatte ganger mot Manchester City og Raheem Sterling, som Ferdinand påpeker.

- Hans ideelle scenario, som vi så mot City, er å være alene en-mot-en mot kantspilleren. Ingen er bedre enn ham da, sier han.

Wan-Bissaka har i stedet ofte blitt kritisert for sine offensive bidrag, og Ferdinand er tydelig på at han har en stor jobb å gjøre der.

- Jeg tror Wan-Bissaka kan bli trent opp til å bli bedre på det området. Han har mye å gjøre foran seg på treningsfeltet for å forbedre seg med ballen.

Ferdinand nevner blant annet Trent Alexander-Arnold og Andy Robertsons prestasjoner i fjorårssesongen for Liverpool, da de to, etter Kevin de Bruyne, var spillerne med flest målgivende pasninger i Premier League (25 totalt).

På 27 ligakamper så langt denne sesongen står Wan-Bissaka oppført med to assist, samt to scoringer.