*Nettavisen* Sport.

Mener Solbakken og Strandli var gullkjøp

Foto: Monatsje / NTB scanpix

Dansk ringrev ser tilbake på kjøp og salg av profiler.

Avtroppende Aalborg-sjef Lynge Jacobsen trekker fram Frank Strandli og Ståle Solbakken som to av sine aller beste kjøp.

Den karismatiske 62-åringen gir seg i den danske storklubben i sommer – etter 17 år som sportsdirektør.

Dermed er det tid for å se seg tilbake, og gjøre opp status for en meget innholdsrik periode.

Bold.dk har utfordret AaB-legenden til å besvare ti spørsmål innsendt av nettstedets lesere.

I et av disse utfordres Jacobsen til å utpeke sine aller beste spillerhandler i perioden som sportsdirektør i den nordjyske klubben.

Det får 62-åringen til å trekke flere nordmenn – og spillere med linker til norsk fotball – opp av hatten.

Prica på begge lister
- Det må være spillersalg det tenkes på, og der må jeg ta utgangspunkt i cool cash. Da er det Grønkjær (Jesper), det er Rade Prica, så kommer Thomas Gaardsøe, Thomas Enevoldsen samt Michael Silberbauer som nummer tre, innleder Jacobsen.

AaB-sjefen solgte nevnte Prica til engelske Sunderland i 2008. Prisen skal ha vært i overkant av to millioner engelske pund – rundt 20 millioner norske kroner. Ett år senere forlot svensken England til fordel for Rosenborg.

Jesper Grønkjær gikk på sin side fra Aalborg til Ajax i 1998. Nederlenderne skal angivelig ha betalt rundt 35 millioner kroner for dansken. Ikke rart sportsdirektør Jacobsen var fornøyd med den handelen.

Ståle Solbakken
Når 62-årige Jacobsen så skal trekke fram sine beste spillerkjøp, dukker to nordmenn opp – i tillegg til nevnte Prica.

- Det er uhyre vanskelig med spillere inn. Men hvis Rade Prica er det beste salget, må jeg også si at da vi fikk han gratis, og tatt i betraktning av at han var med i vår gullperiode, så må det bli han. I tillegg blir det Ståle Solbakken, sier AaB-sjefen.

Prica kom til den nordjyske klubben fra tyske Hansa Rostock i 2006. Ståle Solbakken ble på sin side hentet til Danmark fra Wimbledon åtte år tidligere. Hedmarkingen hadde bare fått seks ligakamper for engelskmennene – men skulle oppleve betydelig større suksess på dansk jord.

Solbakken tok ligagull med Aalborg i 1999, og ble så kåret til Superligaens beste spiller sesongen etter. Deretter gikk ferden videre til FC København.

Strandli er med
Lynge Jacobsen har samtidig også en annen nordmenn i ermet – på listen over sine beste kjøp.

- Jeg skal passe på å ikke glemme noen, som ikke var så høyprofilerte, men Frank Strandli og Jozo Matovac kommer som noen av de neste, fastslår han.

Strandli avsluttet fotballkarrieren i Aalborg. Spissen ble hentet til den danske klubben fra greske Panathinaikos i 1999 – og fikk også være med på gullaget det året.

Sørlendingen gjorde 24 mål på 53 ligakamper for Aalborg i perioden 1999 til 2001. (ANB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag