RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Monatsje / NTB scanpix

Mener Solbakken og Strandli var gullkjøp

Dansk ringrev ser tilbake på kjøp og salg av profiler.

Avtroppende Aalborg-sjef Lynge Jacobsen trekker fram Frank Strandli og Ståle Solbakken som to av sine aller beste kjøp.

Den karismatiske 62-åringen gir seg i den danske storklubben i sommer – etter 17 år som sportsdirektør.

Dermed er det tid for å se seg tilbake, og gjøre opp status for en meget innholdsrik periode.

Bold.dk har utfordret AaB-legenden til å besvare ti spørsmål innsendt av nettstedets lesere.

I et av disse utfordres Jacobsen til å utpeke sine aller beste spillerhandler i perioden som sportsdirektør i den nordjyske klubben.

Det får 62-åringen til å trekke flere nordmenn – og spillere med linker til norsk fotball – opp av hatten.

Prica på begge lister
- Det må være spillersalg det tenkes på, og der må jeg ta utgangspunkt i cool cash. Da er det Grønkjær (Jesper), det er Rade Prica, så kommer Thomas Gaardsøe, Thomas Enevoldsen samt Michael Silberbauer som nummer tre, innleder Jacobsen.

AaB-sjefen solgte nevnte Prica til engelske Sunderland i 2008. Prisen skal ha vært i overkant av to millioner engelske pund – rundt 20 millioner norske kroner. Ett år senere forlot svensken England til fordel for Rosenborg.

Jesper Grønkjær gikk på sin side fra Aalborg til Ajax i 1998. Nederlenderne skal angivelig ha betalt rundt 35 millioner kroner for dansken. Ikke rart sportsdirektør Jacobsen var fornøyd med den handelen.

Ståle Solbakken
Når 62-årige Jacobsen så skal trekke fram sine beste spillerkjøp, dukker to nordmenn opp – i tillegg til nevnte Prica.

- Det er uhyre vanskelig med spillere inn. Men hvis Rade Prica er det beste salget, må jeg også si at da vi fikk han gratis, og tatt i betraktning av at han var med i vår gullperiode, så må det bli han. I tillegg blir det Ståle Solbakken, sier AaB-sjefen.

Prica kom til den nordjyske klubben fra tyske Hansa Rostock i 2006. Ståle Solbakken ble på sin side hentet til Danmark fra Wimbledon åtte år tidligere. Hedmarkingen hadde bare fått seks ligakamper for engelskmennene – men skulle oppleve betydelig større suksess på dansk jord.

Solbakken tok ligagull med Aalborg i 1999, og ble så kåret til Superligaens beste spiller sesongen etter. Deretter gikk ferden videre til FC København.

Strandli er med
Lynge Jacobsen har samtidig også en annen nordmenn i ermet – på listen over sine beste kjøp.

- Jeg skal passe på å ikke glemme noen, som ikke var så høyprofilerte, men Frank Strandli og Jozo Matovac kommer som noen av de neste, fastslår han.

Strandli avsluttet fotballkarrieren i Aalborg. Spissen ble hentet til den danske klubben fra greske Panathinaikos i 1999 – og fikk også være med på gullaget det året.

Sørlendingen gjorde 24 mål på 53 ligakamper for Aalborg i perioden 1999 til 2001. (ANB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere