Gå til sidens hovedinnhold

Mener Solbakken-utsagn er bløff: - Tror ikke på ham

Ståle Solbakken føler han har god kontroll på hvordan Stefan Kuntz vil stable sitt Tyrkia-lag på beina mot Norge.

ISTANBUL/NORGE (Nettavisen): Den norske landslagssjefen har flere ganger uttalt at han har studert hvordan Kuntz ledet både Tysklands U21- og OL-landslag, og gjentok på torsdagens pressekonferanse i Istanbul at han føler seg forholdsvis trygg på hvordan det tyrkiske laget vil se ut under tyskeren.

- Så skal han (Kuntz, red. anm) sette sitt personlige preg på det tyrkiske laget, og det vil være litt avhengig av hvilket spillermateriell han har kontra det han hadde i Tyskland. Vi har en god anelse og tror vi gjetter ganske riktig om hvordan de kommer og hvilke spillere som er med, sier Solbakken.

Det utsagnet kjøper ikke Ahmet Selim Kul, som følger det tyrkiske laget som reporter for TV-kanalen A Spor.

- For å være ærlig, så tror jeg ikke på ham. Det å møte et lag med en ny trener er vanskelig for alle. Du kan ikke være sikker på om han vil bruke sin egne planer, eller om han vil starte med å bygge på tidligere planer, sier Selim Kul til Nettavisen på Fenerbahçes mektige hjemmearena.

Han tror Solbakken rett og slett forsøker seg på litt «mind games» før fredagens batalje.

- Jeg tror Solbakken prøver seg på et triks for å skjule svakhetene deres, uttaler Selim Kul.

Les også: Ekspert kommer med klar advarsel før Norge-dramaet: - De kan bli skremt

Tror ikke på tyrkisk fordel

Den norske landslagssjefen ankom den tyrkiske nasjonalarenaen like før klokken 19 lokal tid, og hadde en kort seanse med norsk og tyrkisk presse i forkant av den siste treningsøkten før fredagens skjebnekamp.

Tre poeng vil gi et solid norsk grep om den viktige annenplassen i gruppa, mens ett poeng kan bli skjebnesvangert før et knalltøft møte borte mot Nederland senere i VM-kvalifiseringen.

Landslagskaptein Martin Ødegaard vil imidlertid ikke gå med på at kampen mot Tyrkia er helt avgjørende for utfallet i gruppa.

- Kampen mot Tyrkia er veldig viktig med tanke på å feste et grep om de to øverste plassene. Helt avgjørende er den ikke, for det er flere kamper igjen, men vi håper selvfølgelig på seier, sier Arsenal-profilen som skal lede et norsk lag uten både Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland.

Oppladningen til kampen i Tyrkia har vært preget av utallige skadeforfall for Norge, men Selim Kul tror ikke fraværene gjør at vertene automatisk er favoritter på eget gress.

- Alle tenker at Norge vil være svakere og at Tyrkia har en stor fordel på grunn av de skadde spillerne, men jeg tror ikke det. De norske spillerne vil gi 100 prosent og de har selvfølgelig muligheten til å overraske, sier han til Nettavisen.

Nærmer seg laguttaket

Solbakken uttalte på torsdagens pressekonferanse at han nærmer seg en beslutning om hvilket lag han vil sende på banen.

- Jeg er tett på, men det er alltid noe. Det er én posisjon eller to som jeg vil vente med til etter treningen eller en samtale. Kanskje er det en plass jeg trenger å sove på, sier han.

Nederland og Norge har 13 poeng på seks kamper og er to poeng foran Tyrkia på tredjeplass. Gruppevinneren er klar for VM i Qatar neste år, mens annenplassen får en ny sjanse i playoff i mars.

Norge møter Montenegro hjemme mandag før kvalifiseringen avsluttes i november med kamper mot Latvia (hjemme) og Nederland (borte).