Mener Solskjær bygger United-laget rundt feil spiller

POGBA ELLER IKKE POGBA: Ole Gunnar Solskjær håper Paul Pogba blir en nøkkelspiller i hans United-lag, men franskmannen sier han ønsker seg nye utfordringer.

POGBA ELLER IKKE POGBA: Ole Gunnar Solskjær håper Paul Pogba blir en nøkkelspiller i hans United-lag, men franskmannen sier han ønsker seg nye utfordringer. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Ole Gunnar Solskjær vil bygge sitt United rundt Paul Pogba, men franskmannen flørter med andre klubber.

18.06.19 17:36

Det går mot en ny sommer med overgangsspekulasjoner rundt Paul Pogba etter at United-stjernen i helgen uttalte at tiden kanskje er inne for å prøve noe nytt.

Real Madrid og Juventus nevnes som mulige destinasjoner, og Ole Gunnar Solskjær kan ikke regne med ro og fred rundt sin største stjerne de neste månedene.

- Pogba er feil mann

Ifølge Manchester Evening News er Solskjærs ønske å bygge sitt lag rundt Pogba.

- Han har uttrykt sitt ønske om å bygge United rundt én spiller, men historien tilsier at han har valgt feil spiller, skriver Tyrone Marshall i avisen.

- Det virker som om Pogba ikke ønsker den utfordringen, og det kan argumenteres for at det er gal taktikk uansett. Hvis Pogba ikke kan være spilleren Solskjær ønsker, er United dårlig stilt, mener Marshall.

Marshalls kollega, avisens United-ekspert Samuel Luckhurst, mener det er tydelig hvorfor Pogba uttaler seg som han gjør, og hvorfor nettopp Juventus og Real Madrid trekkes fram som mulige alternativer.

Mener Adidas styrer showet

Luckhurst mener det er åpenbart at vinneren av spekulasjonene er Paul Pogbas sponsor Adidas - utstyrsgiganten som også sponser Manchester United, Real Madrid og Juventus.

- Manchester United-sjefene må nærmest motvillig ha beundret Paul Pogbas offentlige uttalelse om at han ønsker seg en ny utfordring. Han gjorde det med United-draktsponsorens logo i bakgrunnen, og du trenger ikke fortelle meg hvem lagene Pogba kobles til sponses av, sier Luckhurst.

ADIDAS-SPONSET: Paul Pogba er sponset av Adidas. Det er også Manchester United, Real Madrid og Juventus, som alle skal være aktuell klubber for franskmannen neste sesong. Foto: Lee Jin-man (AP)

United-eksperten legger imidlertid til at han har forståelse for at franskmannen ønsker seg bort.

- Hvem kan klandre ham? United rykket ned til Europa League, er i en dårligere posisjon og har en dårligere manager enn dag han kom for nesten tre år siden. Zinedine Zidane blunker med øyelokkene mot Pogba igjen, og Real Madrids nye venstreving heter Eden Hazard. Uniteds heter Daniel James, skriver Luckhurst.

- Vil unngå budkrig

Ifølge Luckhurst ser Manchester United aktivt etter spillere de ikke står i fare for å havne i en budkrig om denne sommeren, og den eneste konkurrenten de hadde i kampen om Daniel James var Brighton.

Når det gjelder Sean Longstaff og Aaron Wan Bissaka, som nå kobles til klubben, er det ventet at United ikke har noen konkurranse for øyeblikket.

Manchester United spiller sommerens første treningskamp mot Perth Glory i Australia 13. juli. Klubben skal også møte Leeds, Inter og Tottenham, før Kristiansund er motstander på Ullevaal Stadion 30. juli.

Generalprøven spilles mot AC Milan 3. august, før Premier League-start mot Chelsea åtte dager senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.