Det har pågått en hard kamp mellom Dean Henderson og David de Gea om keeperplassen i Manchester United, men nå ser engelskmannen ut til å ha gått seirende ut av duellen.

Søndag stod Henderson i mål for United i sin femte Premier League-kamp på rad da Ole Gunnar Solskjærs menn slo Tottenham 3-1 i Nord-London.

Erik Thorstvedt, tidligere landslagskeeper for Norge og Spurs, synes det er helt tydelig at United-manager Ole Gunnar Solskjær nå har tatt et valg når det kommer til keeperplassen.

- De Gea spilte i Europa League, mens Henderson spilte i Premier League. Det vil være veldig rart hvis han plutselig byttet på dette igjen uten at noe spesielt skjer. Hvis Henderson ikke driter seg skikkelig ut, så er det han som styrer det nå og er førstekeeper i Manchester United, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Den tidligere landslagskeeperen mener Henderson har tatt godt vare på sjansen han fikk da De Gea var borte på grunn av barnefødsel og karantene.

Les også: Solskjær beklager seg

- Under et enormt press

Sky Sports-ekspert og tidligere United-kaptein Roy Keane tror også at Henderson nå er klubbens førstekeeper og at mye skal til for at De Gea får sjansen i de viktigste oppgjørene fremover.

- Jeg tror Solskjær ser på Henderson som hans nummer én. Han kommer til å stole på ham i de store kampene med mindre han blir en total katastrofe, så jeg tror De Gea er under et enormt press for å komme seg tilbake i laget igjen, sier Keane.

Også ekspertkollega og tidligere lagkamerat Gary Neville lar seg imponere av Henderson.

- Han er en ung keeper, men i de første fem-ti kampene han har spilt, så har han spilt med selvtillit og han har virket trygg, sier Neville.

Les også: Går knallhardt ut mot Mourinho

- Ikke interessert i å sitte på benken

Fortsetter Henderson å prestere kan det virke å være en lang vei tilbake for David de Gea.

Thorstvedt tror imidlertid ikke den godt betalte spanjolen er særlig interessert i å tilbringe de neste årene på benken hos United.

- Og United er vel ikke så interessert i å betale en sånn lønning til en reserve heller, men hvem skal hente ham?, lurer Thorstvedt.

Han påpeker at mange klubber sliter med økonomien på grunn av pandemien og tror United kan bli avhengig av å fortsette å betale deler av lønnen til De Gea hvis de skal kvitte seg med ham.

- Jeg tror også det kommer litt an på hvordan han tenker selv. Familiesituasjonen betyr ofte mer i sånne situasjoner enn det fansen tenker over. Fansen ser fotballspilleren, men ikke en nybakt far, kjæresten hans og hva de tenker. Sånne ting spiller faktisk inn, sier Thorstvedt.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Fornøyd Solskjær

Foreløpig virker imidlertid United-manager Solskjær å være fornøyd med å ha begge keeperne i klubben.

Før søndagens oppgjør fortalte nordmannen at han ønsker den harde konkurransen om keeperplassen velkommen.

- De Gea har hatt 10 fantastiske år i Manchester United og han har hatt utfordrere tidligere, sa Solskjær ifølge The Guardian.

- De ønsker begge å spille. Dean har gitt alt fordi all ønsker den plassen. David gjør det også bra og det er en sunn konkurranse, fortalte Solskjær.

Trolig er det De Gea som får muligheten mellom stengene når United skal i aksjon neste gang.

Da er det Granada som venter i returoppgjøret i kvartfinalen i Europa League. Henderson er derimot ventet tilbake igjen i Premier League-oppgjøret mot Burnley søndag 18. april.