Cristiano Ronaldo returnerte til Manchester United med brask og bram i fjor og portugiseren leverte varene umiddelbart i klubben der han er høyt elsket.

Ronaldo banket inn mål på bestilling innledningsvis etter returen til Old Trafford og i enkelte kamper reddet han United nærmest på egenhånd med sine scoringer.

Etter nyttår har det imidlertid stoppet litt opp for 37-åringen. I 2022 har Ronaldo kun nettet en gang på åtte kamper og det kan virke som superstjernen er i ferd med å gå litt tom for krutt. Selv om veteranen fortsatt er en svært nyttig spiller for Premier League-klubben, er han definitivt ikke noe langsiktig redningsmann.

Samtidig har yngre angrepsspillere som Jadon Sancho, Anthony Elanga og Marcus Rashford begynt å finne form under Ralf Rangnicks ledelse. Det får den profilerte ESPN-journalisten Mark Ogden til å spekulere i Ronaldos United-framtid.

LES OGSÅ: Ødegaard-øyeblikk vekker oppsikt i England: - Utrolig frekk

37-åringen skrev på en toårskontrakt da han inngikk en avtale med United i fjor og klubben skal også ha en opsjon på å forlenge avtalen med ytterligere et år.

- Hva skal United gjøre?

Ogden tror imidlertid at Ronaldo kan forsvinne etter sesongen.

- Han begynner å se ut som en gratispassasjer i Rangnicks mannskap. Sånn det ser ut nå, så er det lite trolig at Ronaldo vil bli en viktig del av laget under en ny manager. Rashford, Sancho og Elanga kommer alle bakfra og vil ha spilletid. I tillegg bør United se seg om etter en ny spiss før neste sesong, skriver Ogden i en spalte.

LES OGSÅ: Vurderer ny rolle for Arsenal-toppscorer: - Han kan ikke sitte på benken

- Så hva skal United gjøre med Ronaldo? Om han er interessert i å bli og aksepterer en rolle som innbytter neste sesong, vil han være en nyttig del av laget. Men en misfornøyd Ronaldo, frustrert over mangel på spilletid, vil skape uønsket støy.

- Åpenbar løsning

Ogden mener United rett og slett bør kjøpe Ronaldo ut av avtalen.

- Den åpenbare løsningen er å kvitte seg med ham. Det blir ikke billig å løse ham fra en kontrakt verdt 480.000 pund i uka, men den siste tids prestasjoner peker mot at én av tidenes beste fotballspillere er i ferd med å gå tom for damp, skriver han.

LES OGSÅ: Mener Rangnick ikke har overbevist nok: - Han får ikke United-jobben

- Hvis United er fornuftige, lar de Ronaldo gå og lar en ny manager starte med blanke ark. Da slipper han den konstante trusselen av en Ronaldo som overskygger ethvert laguttak, mener ESPN-profilen videre.

Pochettino og Luis Enrique

Ogden tar også for seg managersituasjonen i Manchester United. Han nevner at det enn så lenge ikke har pekt seg ut en foretrukket kandidat blant klubbens ledere og at det fortsatt er en stor jobb som må gjøres, før «rett mann» er på plass.

Han skriver at ledelsen planlegger å gjennomføre en større analyse, der de skal se på både styrker og svakheter hos flere aktuelle kandidater. Spillestil, behov for forsterkninger og muligheten for at de vil ha jobben, skal også analyseres.

LES OGSÅ: Advarer Manchester United mot Pochettino: - Forstår det ikke

Glazer-familien, som eier Manchester United, ser på en slik prosess som helt avgjørende før det endelige valget skal tas. Ogden påpeker imidlertid at det er en fare for at det hele blir litt for komplisert. Hovedmålet må uansett være å finne en manager i verdensklasse, som kan sette sammen et lag som kan vinne og underholde.

- Mauricio Pochettino, Erik ten Hag og Luis Enrique er alle under vurdering, mens Simone Inzaghi og Julian Nagelsmann er mindre aktuelle, selv om de også vil bli analysert med tanke på om de passer klubben og hvorvidt de kan være tilgjengelig.

- Leicesters dårlige form denne sesongen, ser imidlertid til å ha ødelagt Brendan Rodgers sjanser i United, selv om den tidligere Liverpool-sjefen også har sine beundrere på Old Trafford, skriver Ogden videre om managerjakten.

LES OGSÅ: Går til frontalangrep på Manchester United-manageren: - En bedrager

- Komplisert prosess

Han trekker videre fram at kostnaden av å ansette en ny manager, pluss kostnadene av de eventuelle forsterkningene en ny manager ønsker, også vil bli sentrale i avgjørelsen som skal fattes. Siden klubben nå ser på flere ulike managere, med ulike filosofier, er det ventet at det også vil være behov for å styrke stallen deretter.

- Prosessen med å ansette en ny manager kommer trolig til å bli komplisert, med mindre en kandidat blir ledig på markedet de neste ukene, skriver Ogden.