Mener United får dommerhjelp

Foto: PA Photos/ SCANPIX

Patrick Vieira i ordkrig med Rio Ferdinand.

29.03.12 10:29

I et intervju med BBC sier den tidligere Arsenal-stjernen at han mener Manchester United ofte får fordelaktig behandling.

- Når United spiller på hjemmebane får de fordeler. Jeg tror dommere har vansker for å dømme imot store lag som United, Madrid, Barcelona eller Milan, sier Vieira ifølge The Guardian.

Franskmannen som nå er ansatt i Manchester City, ble spurt om den omdiskuterte situasjonen på Old Trafford som fant sted på mandag, da United spilte mot Fulham og unngikk en straffe imot seg i det 89. minutt.

Ferdinand svarer
Med seieren på mandag beholdt United en trepoengsledelse på byrivalen.

Vieira hevder United får visse fordeler fordi man er vant med at de vinner. Han mener City er det beste laget av de to, fordi de spiller den beste fotballen.

At United måtte bringe en «pensjonert» Paul Scholes ser han på som et svakhetstegn.

Vieiras kommentarer har vekket oppsikt, og Manchester Uniteds forsvarskjempe, Rio Ferdinand, responderte på Twitter: «Hvorfor er Vieira så opptatt av United? To kommentarer på en uke. Kom igjen, mann, la det ligge».

Bannlyst BBC-journalisten
Sir Alex Ferguson mener City er enda mer desperate ettersom laget tok Carlos Tevez tilbake i varmen etter hva United-manageren beskriver som en «fem måneders lang ferie i Argentina».

Den skotske manageren har sagt at han har «nok av ammunisjon dersom City fortsetter å kritisere dommeravgjørelser i United kamper».

I etterkant av intervjuet med BBCs har Manchester City bannlyst journalisten, som Vieira mener fremstilte ham på helt feil måte.

- Jeg er veldig skuffet over Dan Roan. Jeg føler han tolket hva jeg sa helt feil, og at mine kommentarer ble tatt helt ut av kontekst, sier Vieira til klubbens hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.