Ni år etter at sir Alex Ferguson ledet Manchester United til klubbens foreløpig siste Premier League-tittel, er det Erik ten Hag som har fått oppgaven med å ta den gamle storheten tilbake til toppen av engelsk fotball.

Nederlenderen får en formidabel jobb med å tette luken til toppen av tabellen, som i fjor var på oppsiktsvekkende 35 poeng.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Berg: - Blir ikke lett

Tidligere Manchester United-stopper Henning Berg er spent på hva den tidligere Ajax-treneren kan utrette på Old Trafford.

- Han har gjort det veldig bra med Ajax, som er et lag som dominerer kamper og har de beste spillerne i ligaen. Nå er det Premier League, med høyere nivå, flere lag som konkurrerer og tøffere motstand hver uke. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Berg til Nettavisen.

Han er klar på at det er en annen hverdag som venter i Manchester United, sammenlignet med den ten Hag hadde i Amsterdam.

- Han har vist med Ajax at han kan vinne med å spille en fotball som er både attraktiv og som kan gi resultater, men Premier League er litt annerledes.

- Er det realistisk å tenke at United kan kjempe om Premier League-tittelen neste sesong?

- Nei, men hvis de kan se fremgang, så skal de være fornøyd med det. Hvis de blir topp fire kan de være fornøyd, for det blir ikke lett neste sesong, sier Berg og utdyper.

- Liverpool og City har blitt jobbet med i mange år og spiller på samme måte, uansett hvem de møter og hvem de bruker. Det er høyt nivå på det de gjør. Du har Tottenham og Chelsea rett bak, som kommer til å satse neste år og. Det er ingen automatikk i at United skal være topp fire. Dessverre er det sånn, sier Berg.

To timer lang telefonsamtale

Etter planen skulle forrige sesongs midlertidige manager Ralf Rangnick bistå United i en konsultasjonsrolle seks dager i måneden de neste to årene. I helgen ble det imidlertid klart at Rangnick gir seg helt i United når han tar jobben som østerriksk landslagstrener.

Ifølge The Telegraph snakket Rangnick og ten Hag nylig sammen i en to timer lang telefonsamtale om tilstanden på Manchester United-stallen.

Avisen hevder Rangnick har gjort det klart at United-stallen trenger noe han sammenligner med en hjerteoperasjon. Han skal også ha kommet med sterke anbefalinger om hvordan United bør endre sin overgangspolitikk etter årevis med bomkjøp.

Det er knyttet stor spenning til hvem ten Hag vil forsøke å forsterke laget med i løpet av sommeren. Ifølge flere medier skal Jurriën Timber (Ajax), Darwin Nunez (Benfica), Frenkie de Jong (Barcelona) og Pau Torres (Villarreal) alle stå på ønskelisten.

Manchester United skal i løpet av sommeren spille kamper i Thailand og Australia, før generalprøven før seriestart spilles mot Atletico Madrid på Ullevaal Stadion 30. juli.