Gå til sidens hovedinnhold

Mener United-spilleren gjorde en tabbe. Nå hevdes det at han krever svar fra Solskjær

28-åringen var en av det store formspillerne i Premier League i siste halvdel av forrige sesong. Nå kan det bli en blek høst for Manchester United-spilleren.

Ifølge The Times skal Manchester United ha gitt beskjed til seks interesserte Premier League-klubber at de ikke ønsket å selge Jesse Lingard i sommervinduet.

Med folk som Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo inn porten på Old Trafford, kan det fort bli lite spilletid på Lingard, men United nektet altså å slippe ham til tross for stor interesse fra andre klubber. Blant andre skal West Ham ha ønsket 28-åringen.

Lingard gjorde sine saker meget bra på lån i londonklubben i siste halvdel av forrige sesong. Etter en svak periode i United, spilte han da sin beste fotball på lang tid.

LES OGSÅ: Ekspert mener Konaté har «alt». Mané har blitt forundret: - Veldig overraskende

The Times skriver at United skal ha gjort forsøk på å innlede kontraktsforhandlinger med den offensive midtbanespilleren, men at Lingard enn så lenge ikke ønsker dette. Han er inne i sitt siste kontraktsår med Manchester-klubben denne sesongen.

- Vil ha svar fra Solskjær

Lingard skal være innstilt på å la kontrakten gå ut, med mindre han får forsikringer om at han er en del av manager Ole Gunnar Solskjærs framtidsplaner.

Tidligere landslagsback Stuart Pearce, som nå er trener i West Ham, mener imidlertid at 28-åringen burde ha kommet seg til en ny klubb allerede i sommervinduet.

Skulle det bli en ny sesong med lite spilletid i United, mener Pearce at det kan bli kostbart for Lingard, som han mener nå er i sin beste alder fotballmessig.

LES OGSÅ: Ekspert med tirade mot Fred: - Han er problemet

- Jeg tror det var en tabbe å ikke forlate United i sommer. Han kan selvsagt vurdere situasjonen i januar og se om det er muligheter for å bytte klubb da, han sitter selv på de beste kortene, men det viktigste for ham er å spille, sier Pearce ifølge London Evening Standard.

- Han spiller kamp i ny og ne for Manchester United og så spiller han ekstremt bra for England. Det kan kanskje hjelpe ham inn på laget til United, mener Pearce.

- Han er for god

Den tidligere venstrebacken mener imidlertid at det vil være bortkastet å ha Lingard sittende på benken gjennom store deler av sesongen.

LES OGSÅ: Hevder Tottenham er skuffet og vil ta affære mot Lo Celso og Romero

- Han er for god til å sitte på benken og ikke spille. Han er i den alderen der han må spille regelmessig nå, mener West Ham-treneren.

Siden kontrakten til midtbanespilleren går ut neste sommer, står han fritt til å snakke med klubber utenfor Storbritannia allerede i januar, om han ønsker det.

Fra rapportene i The Times å dømme later det imidlertid til å være stor interesse for Solskjærs elev også blant de engelske klubbene.

LES OGSÅ: Agent hevdet at Solskjær stoppet overgang: Nå rykker han ut med ny melding om United-profilen

Lingard har vært i United siden 2000 og fikk sin første A-lagskamp for klubben i 2014/15-sesongen. Han har også vært ute på en rekke lån opp gjennom tiden.

Som nevnt imponerte han stort i West Ham sist sesong og scoret solide ni mål på 16 kamper for londonklubben i vårsesongen.

28-åringen har 31 landskamper for England.