Tirsdag kveld offentliggjorde England-sjef Gareth Southgate troppen til det kommende EM-sluttspillet. 26 mann fikk klarsignal fra landslagssjefen.

Fra Manchester United kom Dean Henderson, Luke Shaw, Marcus Rashford og Harry Maguire med i troppen. Mason Greenwood har pådratt seg en skade og ble derfor utelatt. I tillegg ble også Manchester United-eide Jesse Lingard vraket fra 26-mannstroppen.

LES OGSÅ: Hevder Pochettino har gitt beskjed om at han ønsker seg vekk fra PSG

Når det gjelder Maguire har han slitt med en skade den siste tiden, men for de fleste var det likevel en selvfølge at United-kapteinen skulle med i EM-troppen.

Ferdinand stusser: - Noe skurrer

Tidligere landslagsstopper Rio Ferdinand reagerer imidlertid på Southgates avgjørelse om å ta med 28 år gamle stjernespilleren.

- England trengte en midtstopper til. Dette uttaket sier meg at Southgate definitivt ønsker å spille med tre bak, men Harry Maguire er ikke en gang skadefri. Jeg ville aldri tatt ham med i troppen. Du er ikke skadefri, du kommer ikke til å være skadefri på lang tid. Det er noe som skurrer, sier han ifølge Manchester Evening News.

- Jeg har vært i grupper sammen med spillere som ikke er hundre prosent og de presterer ikke når de ikke er seg selv. Det skjedde med David Beckham og Wayne Rooney. Og selv om Maguire er god, så er han ingen Beckham eller Rooney.

LES OGSÅ: Dette bildet av De Gea fikk legenden til å reagere: - Vær så snill, ikke gjør det

Southgate: - Komplisert

Southgate forklaret uttaket av Maguire og Jordan Henderson, som også har slitt med skade den siste tiden, på følgende måte på en pressekonferanse tirsdag:

- Det mest kompliserte denne gangen har vært skader og hvorvidt vi burde ta sjansen på folk. Med Jordan og Harry har vi to stykker som helt klart ikke er der de burde vært når det gjelder den fysiske formen, sier landslagssjefen.

- Men vi mener at den erfaringen de har og det at vi tror vi kan få dem dit at de skal bli involvert i turneringen, gjør at det er verdt å ta sjansen. Spesielt siden vi har lov til å ta ut en utvidet tropp på 26 spillere, forteller Southgate.

LES OGSÅ: Southgate tok ut Englands EM-tropp

- Poengløst

Ferdinand er totalt uenig i at skadede spillere skal med i en EM-tropp.

- Jeg mener ikke du skal ta ut noen som ikke er hundre prosent. Det er vanskelig å komme tilbake fra det og finne rytmen igjen, sier han.

- Disse problemene ender opp med å ta mye fokus i en tropp. Det blir samtalen og det blir en distraksjon. Det er helt poengløst, spør du meg, sier Ferdinand.

LES OGSÅ: Hevder United-stjernen ønsker alvorsprat med Solskjær

Mannen med 81 landskamper for England håper likevel han tar feil.

- Forhåpentligvis beviser han at jeg tar feil på dette. Jeg ville elsket om han gjorde det.

England spiller i gruppe D under EM-sluttspillet som starter i juni. Southgates menn skal spile mot Kroatia, Tsjekkia og Skottland i gruppespillet.

Dette er troppen

Keepere: Dean Henderson, Jordan Pickford, Sam Johnstone.

Forsvar: Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Conor Coady, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker.

Midtbane: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice.

Angrep: Dominic Calvert-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Raheem Sterling.