Manchester Uniteds 1-1 kamp mot Rayo Vallecano på søndag var Cristiano Ronaldos første kamp for klubben i pre-season.

Portugiseren har ikke deltatt gjennom hele oppkjøringen, som følge av det klubben har beskrevet som «familiære årsaker».

Etter oppgjøret havnet Ronaldo nok en gang i oppmerksomhetens fokus, etter at han forlot Old Trafford før kampen var ferdigspilt. Det har fått flere til å reagere.

– Uakseptabel oppførsel, hvis vi skal være ærlige, skriver en United-supporter på Twitter.

– Respektløsheten denne mannen viser. Ikke engang Pogba var så respektløs, skriver en annen.

I Twitter-meldingen under kan man se Ronaldo på utsiden av Old Trafford før kampen var ferdig.

Les også: Disse er tatt ut til EM i friidrett

Vanskelig å trekke konklusjoner

Redaktøren i united.no, Dag Langerød, ønsker ikke å være like bastant i uttalelsene som supporterne på Twitter.

– Det som er vanskelig med det er at vi ikke vet om han hadde lov til det eller ikke. Det vanlige i fotballen er jo at hvis man er med i en kamptropp, så blir man til kampen er over, sammen med resten av laget, sier Langerød til Nettavisen.

Ronaldo forlot stadionet sammen med blant andre Bruno Fernandes. De andre spillerne var, i motsetning til Ronaldo, ikke en del av kamptroppen.

I likhet med Langerød, mener Viaplays fotballekspert Lars Tjernås at det er vanskelig å felle en dom uten å vite hele historien.

– Jeg tror ikke vi skal tolke alle bevegelser ned til minste detalj. Det viktigste med søndagen var at han spilte, hva han gjorde i etterkant blir uansett kun spekulasjoner, som i alle fall ikke jeg vet årsaken til, sier Tjernås til Nettavisen.

Uavhengig om Ronaldo hadde fått tillatelse til å dra eller ikke, så mener Langerød at det er synd at portugiseren ikke ble værende.

– Jeg er såpass gammeldags at jeg tenker at hvis man er Cristiano Ronaldo, en stor stjerne i et lag fullt av unggutter, så syns jeg at det hadde vært kult om han var ute på banen og heia på de og var i garderoben med de etterpå, sier Langerød.

Les også: Klæbo-konkurrent skal prøve seg i ny idrett - det irriterer treneren hans

Reagerer på klubbens grep

Til tross for at Langerød ikke ønsker å spekulere i om Ronaldo hadde fått tillatelse til å dra tidlig eller ikke, mener han at det er en ting som tyder på at Ronaldo dro på eget initiativ.

Etter kampen var det flere United-journalister som tok kontakt med klubben og spurte om han hadde fått lov til å dra. United ville ikke svare på om han hadde fått tillatelse, noe som gjør Langerød tvilsom.

– Hvis det var slik at han hadde fått lov til det, så kunne de bare ha sendt en melding og sagt at det var avklart med ten Hag. At de ikke gjorde det gjør at jeg stiller meg kritisk til om han faktisk hadde fått lov til det, fortelle Langerød.

Hvis det skulle vise seg at Ronaldo dro uten tillatelse, mener Langerød at det er respektløst overfor klubben:

– Har han dratt på eget initiativ så er det slik jeg ser det for dårlig. Igjen.

Les også: UFC-stjernen tror på lovendring i Norge

– Unødvendig uttalelse

Det er ikke bare det som skjedde etter før kampen som Langerød reagerer på. Også Ronaldos handling før kampen falt dårlig i smak hos united.no-redaktøren.

På fredag kommenterte Ronaldo «kongen spiller på søndag», under et bilde på Instagram. Langerød mener at superstjernen burde valgt ordene sine mer med omhu.

– Hvor ofte skriver han på sosiale medier? Det er ikke så ofte. Kunne han ikke ha skrevet «Gleder meg til å spille foran United-supporterne på søndag». Det er måten ting skjer på som får meg til å tenke: Hvem er det du er opptatt av? Er det Manchester United, eller er det deg selv?

Han fortellere videre at ved å omtale seg selv som en konge, så hever Ronaldo seg over de andre spillerne, i en tid hvor klubben trenger at alle spiller på lag.

Tiden vil vise om Ronaldo fortsatt er Manchester United-spiller når overgangsvinduet stenger 31. august.

Manchester United sesongåpner hjemme mot Brighton søndag 7. august.

Les også: Leclerc raser mot lagets taktikk: – Katastrofe