Mener VM-formen bør skremme vannet av Northug

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

For Dario Cologna vinner «alltid» når han han har bestemt seg.

08.01.13 12:06

Dario Cologna endte Tour de Ski 18,7 sekunder bak knallsterke Aleksander Legkov.

Sveitsiske Cologna imponerte likevel en hel skiverden da han rykket ifra Maksim Vylegzjanin og sikret andreplassen. Da var Petter Northug allerede distansert med mange meter, et stykke lenger ned i bakken.

Og skal vi tro Colognas trener, Fredrik Aukland, var det bare én grunn til at eleven hans ikke vant touren for fjerde gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Bedre form i VM
- De årene Dario har vunnet Tour de Ski, har vi alltid hatt denne konkurransen som vårt hovedmål. Denne sesongen prioriterer vi derimot VM enda litt høyere enn touren, forteller Aukland til Nettavisen, og hinter altså om at Norge og Petter Northug bør frykte Cologna under mesterskapet, ettersom sveitseren vil være i enda bedre form under mesterskapet som starter den 20. februar.

Dario Cologna har kommet først i mål på toppen av monsterbakken tre ganger tidligere. Ifølge Aukland er det en enkel grunn til det.

- For å lykkes i en konkurranse som denne, må man legge opp treningen deretter. Gå mange økter over kort tid, gå turer når man er sliten, og ikke minst trene på monsterbakken. Den som trener hardest, blir best, fortsetter Aukland.

Northug mislyktes
En som hadde store ambisjoner om å endelig vinne Tour de Ski sammenlagt, var naturligvis Petter Northug.

Mosvikingen hadde på forhånd annonsert at dette var årets største mål og Team Northug hadde på toppen av all satsningen med seg sin egen luksuriøse buss under hele touren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men der Dario Cologna peiler ut Tour de Ski som hovedmål - og vinner, var ikke Petter Northug i nærheten av seier - selv om han altså hadde en tour-seier som sesongens største ønske.

Det ble ikke mer enn en 4.plass på vår Norges største skistjerne, uten at Norges landslagssjef Vidar Løfshus vil legge skylden på treningsopplegget.

- Ettersom sveitserne har norske trenere, regner jeg med at mye av treningen ligner. Men det er godt mulig de har en liten hemmelighet eller to, jeg vet ikke hva de gjør annerledes enn oss, sier Løfshus til Nettavisen.

Ikke redd
Selv om Fredrik Aukland altså har meldt at Dario Cologna vil stille enda bedre rustet i VM, vil ikke Løfshus være med på at det norske laget er skremt.

- Vi frykter ingen, og Petter vil aldri frykte Dario. Petter har vist tidligere at han kan prestere godt i både Tour de Ski og VM samme år, og mest av alt blir han nok bare motivert av denne 4.plassen, avslutter Løfshus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.