Gå til sidens hovedinnhold

Mener VM-løypen passer Hushovd perfekt

Dansk sjef mener avslutningen passer ryttere som Hushovd best.

Som de aller fleste husker vant Thor Hushovd VM-gull i Geelong i fjor. Det er en seier de fleste nordmenn ønsker en reprise av.

Og mannen som har lagt løypen til årets VM i København, Jesper Worre, tror at løypen passer meget godt for Thor Hushovd.

Passer Hushovd
- Det enkleste er å si en som Thor Hushovd. Han har god utholdenhet og er veldig rask i en avslutning som dette, sier direktøren for Danmarks Cykle Union (DCU) til cyclingnews.

- Avslutningen er litt hardere en den i Geelong i fjor (da Thor Hushovd vant, journ.anm.). Det er mer oppover fra bunnen av bakken. Og Matti Breschel er selvfølgelig den samme typen rytter.

Alt inn for Matti
Danske Breschel ble nummer to bak Hushovd i Geelong. Det er en plassering han ønsker å forbedre, skal man tro Worre.

- Det danske laget går 100 prosent inn for Matti. Han har trent mye i løypen. Han drømmer om å være i den første gruppen i svingen på bunnen av bakken, og hva han har å gjøre i spurten, forteller Worre.

Dersom Breschel vinner rittet på hjemmebane, vil han ha gull, sølv og bronse på fellesstarter i VM.

Worre tror at rittet kommer til å bli avgjort med en kraftspurt opp de siste 500 meterne. Dansken tipper at det er en gruppe på 30-50 mann som sitter med i finalen.

Tøft for Cavendish
Mark Cavendish er alltid favoritt når det drar seg til spurt, men Worre tror at briten kan få det tøft.

- Cavendish må være i meget, meget god form for å vinne en 500 meters spurt som dette. Jeg vet ikke om han har styrken til å gjøre det på toppen av denne (bakken) – det er spørsmålstegnet.

Den tidligere syklisten er heller ikke sikker på at det i det hele tatt blir en spurt.

- Utbrudd kan komme seg av gårde på den avsluttende flaten, og de neste 5 kilometeren er veldig kuperte med mange svinger. Der kan man komme ut av syne for feltet. Hovedfeltet må ha høy fart for å hente inn de som har prøvd seg, reflekterer Worre.

Kommentarer til denne saken