Caroline Wozniacki har vært for opptatt med å være verdensener, mener trener Sven Groeneveld.

Det har ødelagt muligheten til å vinne grand slam-turneringer.

Den dansken tennisstjernen er uten seier i grand slam-turneringer. Nå har trener Groeneveld snakket med Wozniackis tennisfamilie om at det venter endringer i opplegget framover.

- Jeg har fortalt dem at de er nødt til å innse at en grand slam-tennis ikke varer hele året, men i to uker og sju kamper. Hovedmålet er å vinne de sju kampene. Det er likegyldig hvem du møter. Det handler om å bevare fokus i to uker, hvor du skal overholde dine rutiner og arbeide svært spesifikt mot det store målet, sier Groeneveld til Politiken.

Wozniacki er verdensener selv om hun aldri har vunnet en grand slam. Hun tapte to semifinaler (Australian Open og Roland Garros) sist sesong.

- De har hatt fokus et annet sted. Det var en annen inngang til grand slam. De tenkte mer på å være verdensener, hva de skulle gjøre for å bevare den situasjonen framfor å skape de beste betingelsene for å vinne en grand slam-turnering, sier Groeneveld.

Nederlenderen skal fortsette å trene den danske tennisjenta selv om hun også har hentet inn spanjolen Ricardo Sanchez. (©NTB)