Gå til sidens hovedinnhold

Mener Zuccarello fortjener bedre

New York Rangers-ekspert med klar melding.

NEW YORK (Nettavisen): Søndag klokken 18.30 starter en spesiell kamp for Mats Zuccarello og New York Rangers. Da venter New Jersey Devils på den andre siden av midtlinjen, som for anledningen er nedtegnet i en hockeybane som er bygd midt inne i ærverdige Yankee Stadium.

Det blir en viktig kamp for Rangers, som kommer til utendørskampen med to strake tap i sekken.

Trener Alain Vigneault skiftet ofte på rekkekombinasjonene tidligere i sesongen, men etter at Rangers i slutten av desember fant formen og begynte å vinne regelmessig, har Vigneault hatt en tendens til å holde seg til de samme sammensetningene.

Pat Leonard, som følger Rangers daglig for avisen New York Daily News, mener at Vigneault bør gjøre i alle fall noen små endringer til kampen mot Devils søndag kveld.

- En god playmaker som Mats Zuccarello får ikke den muligheten han fortjener hvis treneren prioriterer å beholde rekkene sine intakte framfor å koble sammen sine heteste spillere i nøkkelsituasjoner, skriver Leonard.

Nordmannen spiller for tiden sammen med Derick Brassard og Benoit Pouliot i tredjerekken.

Spiller ikke med Nash
Leonard mener at Zuccarello bør få sjansen til å spille sammen med gloheite Rick Nash, som har scoret ti mål på sine ti siste kamper.

Selv om Nash har produsert den siste tiden, har Rangers i tre av sine seks siste matcher bare scoret ett mål.

Zuccarello har vært en av lagets beste spillere denne sesongen, med sine 13 mål, 22 assists og 35 poeng på 52 kamper. 26-åringen fra Oslo er dermed på andreplass i lagets interne poengliga, bak Brad Richards, som har 38 poeng.

3746762

Til tross for sitt gode spill og sin stabile poengproduksjon, er Zuccarello for tiden henvist til andreoppstillingen i overtallsspillet til Rangers.

Stjernespilleren Nash er selvfølgelig i førsteoppstillingen. Zuccarello har praktisk talt ikke fått spille sammen med Nash i det hele tatt denne sesongen.

Ifølge Dobbersports.com har Zuccarello spilt sammen med Brassard og Pouliot i 30,7 prosent av den tiden han har fått på isen i 2013/14 (overtallsspill ikke medregnet). 41,4 prosent av tiden har oslogutten tilbrakt med Derek Stepan og Chris Kreider, en kombinasjon som tidvis fungerte svært bra.

HTML EMBED

Roser Vigneault
Trener Alain Vigneault roses ellers for at han holdt hodet kaldt da New York Rangers gikk på tap etter tap i starten av hans første sesong som Rangers-trener.

- Han var tålmodig nok til å tro på det han forkynte og til å tro på oss. Når seirene begynte å komme ble det mye enklere for ham å få fram budskapet sitt og for oss å tro ham, sier Brad Richards ifølge New York Daily News.

Laget har spilt seg stort opp og har klatret til andreplass i Metropolitan Division. Det skiller likevel ikke mer enn fem poeng ned til sjuendeplassen i samme avdeling, så tapsrekken bør stoppes så raskt som mulig.

Nettavisen er på plass i New York for å følge New York Rangers i begge utendørskampene. Rangers trener klokken 21.00 norsk tid og er tilgjengelig for media etterpå.

Se byggingen av isrinken i Yankee Stadium her (video med tillatelse av Viasat og VIaplay.no)

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken