CHELSEA - NEWCASTLE 1-0:

Situasjonen i Chelsea er høyst usikker etter at britiske styresmakter kom med flere sanksjoner mot eier Roman Abramovitsj. En rekke av disse påvirker også klubben.

Før helgen ble det meldt at den russiske oligarken jobber med å få solgt Premier League-laget og at det trolig vil bli gitt tillatelse til at han kan selge, men enn så lenge skal det ikke ligge noen formelle bud på bordet for Champions League-mesterne.

Søndag spilte de blå fra London hjemme mot Newcastle. Mens den kampen pågikk dukket det opp et intervju med teknisk direktør Petr Cech hos Sky Sports.

Der avslører tsjekkeren at situasjonen per nå er ganske dramatisk.

- Det er en vanskelig situasjon. Vi har mange spørsmål og få svar, sier han.

LES OGSÅ: Vanvittig Ronaldo-show: - Hva mer skal man si?

- Vi har ikke dette i egne hender. Akkurat nå foregår det samtaler som skal sørge for at vi kan fullføre sesongen. Skulle vi klare å fortsette og fullføre sesongen, så er det til det beste for alle parter, sier den tidligere stjernekeeperen videre om saken.

Med andre ord kan dette tolkes slik at det ikke er noen garantier for at Chelsea klarer å fullføre sesongen - slik situasjonen er nå - men at det jobbes med en løsning.

Skuffet i første omgang

Lørdagens kamp på Stamford Bridge var heller ingen opptur for de blå. I løpet av de første 45 minuttene skapte hjemmelaget svært lite mot gjestene fra Newcastle.

Bortelaget var nærmere scoring, enn Thomas Tüchels menn før pause.

- Ikke skapt noe som helst her Chelsea, en meget skuffende første omgang, oppsummerte TV 2-kommentator Robin Grov underveis i den første omgangen.

I kanalens pausestudio var det også dystre analyser av Chelsea-spillet.

- Chelsea har mye ball og de kombinerer bra, men det skjer ekstremt lite. Det er jo også takket være Newcastle, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen om vertene.

LES OGSÅ: Reagerer kraftig på det som skjedde da Liverpool vant: - Jeg fatter ingenting

- Det som Chelsea kommer med er egentlig ekstremt dårlig, det virker ikke som det er en klar plan, sa hun videre etter det som ble en målløs første omgang i London.

Hjemmelaget var i tillegg heldige som ikke mistet Kai Havertz med rødt kort, etter at han var oppe med en ufin albue i ansiktet på Newcastles Dan Burn.

Havertz reddet seier

Gjestene fra Tyneside var også friskest innledningsvis i andre omgang, men etter 62 minutter fattet vertene håp da Timo Werner gikk i bakken inne i feltet.

VAR gransket imidlertid bildene og konkluderte med at tyskeren var i offside.

Først i det 77. minutt kom Chelseas første store mulighet. Hakim Ziyech svingte inn mot Kai Havertz, som hadde løpt seg fri. Tyskeren fikk hodet på ballen fra rundt fem meters hold, men avslutningen gikk rett i klypene på keeper Martin Dubravka.

LES OGSÅ: The Athletic: - Abramovitsj får lov til å selge Chelsea

Havertz skulle likevel få sitt mål rett før slutt. Jorginho slo en meget god ball inn i midten og der kom Havertz på løp igjen. Denne gangen gjorde han ingen feil og satte ballen forbi Newcastles burvokter. Havertz ble med dette matchvinner.

Havertz var også nær en scoring nummer to på tampen, men lobben landet på tverrliggeren og Newcastle fikk ryddet unna.

Tre poeng betyr at Chelsea nå er oppe i 59 totalt i Premier League fra 28 kamper. De ligger med det sju poeng bak Liverpool og ti poeng bak Manchester City.